Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Netradičná korona-premiéra v Divadle Nová scéna: Herci sú z toho úplne nesvoji!

Divadlo Nová scéna dnes večer chystá premiéru. Zobraziť galériu (5)
Divadlo Nová scéna dnes večer chystá premiéru. (Zdroj: Divadlo Nová scéna)

BRATISLAVA - Už dnes večer chystá Divadlo Nová scéna premiéru novej hry s názvom Výstup. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby podobné podujatia neboli v aktuálnom období zakázané. Preto tvorcovia vymysleli spôsob, ako priniesť inscenáciu divákom aj tak... No herci sú z toho trochu nesvoji!

VIDEOpozvánka na dnešnú premiéru inscenácie Výstup

Divadlo Nová scéna bude mať online premiéru (Zdroj: Divadlo Nová scéna)

Premiéry v divadlách sa vždy niesli vo veľkolepom duchu. Nechýbal kopec divákov, aj známych hostí, červené koberce, kvety, šampanské, afterpárty... No najmä úspešne zvládnutá inscenácia, ktorá divákov pobavila a ich následné standing ovations sú pre tvorcov najväčším zadosťučinením za dlhým skúšobným obdobím. 

O to zvláštnejšia bude tá dnešná. Nová scéna sa totiž rozhodla napriek zatvoreným divadlám uviesť novú hru s názvom Výstup. Už dnes večer o 20:00 bude mať premiéru. V sále však počas hrania nebude sedieť ani noha. Aby sa dodržali nariadia vlády, predstavenie musí byť bez divákov - bude sa preto vysielať online na webe divadla. 

Komédia s názvom Výstup bude mať premiéru už dnes o 20:00.
Zobraziť galériu (5)
Komédia s názvom Výstup bude mať premiéru už dnes o 20:00.  (Zdroj: Divadlo Nová scéna)

Tu však nastáva problém. Najmä pri komédii je interakcia s divákmi veľmi dôležitá a herci potrebujú počuť, či na daný vtip publikum reaguje. Niet preto divu, že sú herci Marcel Ochránek, Martin Kaprálik a Pavol Plevčík z dnešného predstavenia trochu nesvoji. No aj napriek tomu to ako problém nevnímajú a dnešné predstavenie si plánujú užiť. 

„Hra Výstup od známeho britského dramatika Petra Quiltera je zárukou vtipných a hlbších momentov, ktoré sme si v našom hereckom triu naplno užili. S chalanmi Marcelom Ochránkom a Martinom Kaprálikom sme už známa partia z inscenácií Divadla Nová scéna ako: Aj muži majú svoje dni, Boyband, Mamma Mia,“ povedal nám k hre hlavný hrdina Pavol Plevčík. 

Netradičná korona-premiéra v Divadle
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Divadlo Nová scéna)

Skúšanie hry aj napriek opatreniam, vraj prebiehalo dobre. „Asi aj vďaka uvoľnenej a tvorivej atmosfére nám proces skúšania ubehol tak, akoby ani žiadna koronakríza nebola. Problém nastáva až teraz, keď ju budeme musieť odložiť na nejaký čas, kým si ju bude môcť pozrieť skutočný, teda živý divák. Preto aj premiéra sa bude niesť v duchu ticha, čo najmä v žánri, akým je komédia, bude všetkým veľmi chýbať,“ priznal herec. 

„Napriek tomu všetkému si myslím, že nám esprit pri jej interpretácii nechýba a veľmi sa tešíme, že aspoň týmto spôsobom môžeme milovníkov divadla a našich fanúšikov potešiť a priniesť im kúsok kumštu do ich obývačiek. Všetkých srdečne pozývam,“ dodal Pavol Plevčík, ktorý sa už dnes večer v inscenácii spolu so svojimi dvomi kamarátmi vydá na vysokohorskú túru.

Netradičná korona-premiéra v Divadle
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Divadlo Nová scéna)

Viac o téme: Divadlo Nová scénaPavol Plevčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu