Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gregorovej podraz: Zažalovali ju... Prehrala súd!

Hana Gregorová Zobraziť galériu (3)
Hana Gregorová

PRAHA - Nepochopiteľný krok! Hana Gregorová najprv predala Divadlo Radka Brzobohatého, potom však založila nové s takmer totožným názvom. Čo sa samozrejme novej majiteľke nepáčilo. A tak slovenskú herečku zažalovala.

Radek Brzobohatý a jeho manželka Hana Gregorová v roku 2004 založili vlastné divadlo. Lenže v roku 2012 Brzobohatý zomrel a Gregorová zostala na vedenie sama. A tak Divadlo Radka Brzobohatého v roku 2017 predala. 

Gregorovej podraz: Zažalovali ju...
Zobraziť galériu (3)

Lenže sna o vlastnom divadle sa nevzdala a opäť si založila vlastné. Nazvala ho Divadýlko Radka Brzobohatého. Takže takmer totožne, ako sa volalo to, ktoré predala. Keďže nová majiteľka kúpila divadlo aj s jeho názvom a zvučkou, ktorú nahral samotný Brzobohatý, tento Hanin krok sa jej absolútne nepozdával. 

Romana Goščíková sa preto rozhodla podať žalobu. „Pani Gregorová nereagovala na výzvy, aby prestala používať takmer totožný názov svojho nového divadla, a tak nám nezostalo nič iné, než sa obrátiť na súd,” uviedla herečka a nová majiteľka pre Blesk. 

Gregorovej podraz: Zažalovali ju...
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Bohemia MP)

A súd jej dal za pravdu. Gregorovej zakázali používať podobný názov, nemôže používať žiadne zdrobneniny ani skratky pripomínajúce meno predaného divadla. Hoci nová majiteľka žiadala aj náhradu škody, súd jej nevyhovel v plnej výške, Hana jej musí podľa rozhodnutia zaplatiť 650-tisíc korún (cca 24 700 eur). 

Samotná Gregorová sa rozhodla na otázky novinárov v tejto veci nereagovať. 

Viac o téme: Hana Gregorová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu