Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Danglovi pred 7 rokmi zhorelo auto: Šokujúci verdikt policajtov... Dal mu ho podpáliť mafián Tatranka?!

Auto Dana Dangla dal vraj podpáliť mafián Tatranka. Zobraziť galériu (4)
Auto Dana Dangla dal vraj podpáliť mafián Tatranka.

IVANKA PRI DUNAJI - Pred siedmimi rokmi sme na Topkách informovali, že slovenskému zabávačovi Danovi Danglovi (44) za bieleho dňa zhorelo pred domom auto do tla. Vtedy nikto netušil, či išlo o úmysel alebo o technickú chybu. O pol roka polícia potvrdila, že o náhodu rozhodne nešlo, no páchateľ zostával neznámy. Dnes je už všetko inak - na verejnosť sa dostala informácia, že komikovi mal dať auto podpáliť mafián Jozef Walzer alias Tatranka.

O mene podpaľača ako prvá napísala Julia Mikolášiková na svojom blogu.


Dano Dangl a jeho manželka Beáta prežili koncom októbra 2012 doslova nočnú moru. Za bieleho dňa, v pondelok v doobedňajších hodinách, im totiž niekto rovno pred ich rodinným domom podpálil auto.

Drámu ohlásili mužom zákona zabávačovi susedia. „Krátko po 10:30 sme prijali prostredníctvom linky 158 oznámenie, že v obci Ivanka pri Dunaji zhorelo osobné motorové vozidlo. Audi Q7 zhorelo do tla,“ povedala nám vtedy hovorkyňa KR PZ v Bratislave Tatiana Kurucová. Nikto vtedy netušil, či išlo o úmysel alebo o nešťastnú náhodu... Až pol roka po nešťastnej udalosti policajti oznámili verdikt – auto niekto podpálil. 

Auto Dana Dangla podpálili 29. októbra 2012 medzi 09:00 a 10:00.
Zobraziť galériu (4)
Auto Dana Dangla podpálili 29. októbra 2012 medzi 09:00 a 10:00.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Meno páchateľa však bolo celých 7 rokov neznáme. Až doteraz. Jozef Walzer alias Tatranka, ktorý prehlasuje, že pôsobil v údajnej skupine takáčovcov, začal spolupracovať s políciou a nielen, že vypovedá proti ostatným, ale čo-to bonzol aj sám na seba.

A podľa jeho vlastných slov to mal byť práve on, kto dal Danglovo auto podpáliť. Dôvod? Podľa uznesenia o vznesení obvinenia sa Tatarka ako zástupca spoločnosti, ktorá sa venuje predaju áut, dozvedel od polície, že Audi Q7, ktoré predal spoločnosti Dana Dangla, je kradnuté a pátra po ňom česká polícia.

Tatranka mal následne poveriť dvoch svojich ochrankárov podpálením zabávačovho auta. Spoločne mali ísť do Galanty, kde zabezpečili auto Škoda Octávia Combi určené na spáchanie tohto činu. 29. októbra 2012 medzi 09:00 a 10:00 vykonali, čím boli poverení, a Octaviu ukryli v Pezinku.

Ešte v ten deň večer sa vrátili spolu s Tatrankom k autu, previezli ho do lesa medzi obcami Veľký Grob a Pusté Úľany a tam Škodu podpálili. Na audine vznikla škoda vo výške 82-tisíc eur, na Octavii dvetisíc a na vozidle Opel Astra, ktoré sa chytilo od podpálenej Q7, nebola škoda doposiaľ vyčíslená.

Audina Dana Dangla zhorela do tla.
Zobraziť galériu (4)
Audina Dana Dangla zhorela do tla.

Viac o téme: Dano Dangl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu