Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenský spevák otvorene o homosexualite: Ako sa to dozvedeli jeho rodičia a... Nerobte z nás strašiakov!

Jakub Petraník Zobraziť galériu (4)
Jakub Petraník (Zdroj: Peter Brichta)

BRATISLAVA - Jakub Petraník (30) nabral odvahu na to, čo málokto v jeho brandži. Spevák sa absolútne netají tým, že po jeho boku by ste ženu hľadali naozaj márne. Už nejaký ten čas funguje s priateľom a namiesto toho, aby sa skrýval, ukázal poriadnu guráž a začal hovoriť veci na rovinu - na rozdiel od niekoľkých jeho kolegov, o ktorých sa v kuloároch iba šepká. No a keďže si uvedomuje, že sa nemá za čo hanbiť a z hlúpych poznámok si ťažkú hlavu nerobí, v rozhovore nám otvorene porozprával aj o tom, ako sa to dozvedeli jeho rodičia.

Jakuba sme stretli na krste nového albumu Mateja Koreňa, ktorý dostal názov Stigmy. Obaja speváci sa poznajú ešte z čias druhej Superstar, kedy sa spoločne prebojovali až do finálovej zostavy. Obaja chalani mali vtedy neuveriteľné množstvo fanúšičiek, na Jakuba by si však brúsili zuby márne. Kým v tom čase ešte o svojej orientácii verejne nehovoril, po rokoch sa rozhodol prelomiť mlčanie.

Slovenský spevák otvorene o homosexualite: Ako sa to dozvedeli jeho rodičia a... nerobte z nás strašiakov!
Impulz, prečo sa spevák verejne netají tým, že má priateľa, prišiel viac-menej kvôli spoločenským predsudkom. „Ja som s tým vyšiel preto, lebo mi v poslednej dobe príde, že strašne veľa ľudí z verejného života, myslím teda skôr z tej politiky, nás homosexuálov používajú ako strašiakov a zbraň pre svoje preferencie. A to ma strašne vytáčalo,“ vysvetlil nám sympatický spevák,

„A tak som si povedal, že by som hrozne chcel ukázať ľuďom, že homosexuál nie je len človek, ktorý chodí na podpätkoch a takíto tí zvláštni ľudia, ktorých oni prezentujú. Samozrejme, treba rešpektovať všetko, ale aj homosexuál je normálny človek, ktorý ide ráno do práce, má svoje záľuby a nekradne ľuďom deti,“  povedal nám Jakub, ktorý na krst prišiel aj v spoločnosti svojho feši priateľa.

Jakub prišiel na krst v spoločnosti svojho sympatického partnera.
Zobraziť galériu (4)
Jakub prišiel na krst v spoločnosti svojho sympatického partnera.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Slovenský spevák otvorene o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nebál sa hovoriť ani o ďalšej citlivej téme, a síce o tom, ako na to prišli rodičia. „Nechal som raz doma mobil položený, mal som vtedy 17 rokov, mal som vtedy prvého priateľa a otec mi vošiel do telefónu, prečítal si smsky. Veľmi rýchlo pochopil, koľká bije,“ povedal Jakub s tým, že s odstupom času si myslí, že mal šťastie, keďže pre mladých ľudí je veľmi náročné, aby zobrali odvahu a postavili sa pred rodičov s tým, že je to inak, ako si myslia. Čo nasledovalo po tom, ako spevákov otec našiel spomínané smsky, sa dozviete v našom rozhovore vyššie!

Viac o téme: Jakub Petraník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu