Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mesiac po smrti Karla Gotta (†80): Predávajú jeho najslávnejší obraz... Z tej sumy vám padne sánka!

Karel Gott obraz počas svojho života nechcel predať. Zobraziť galériu (6)
Karel Gott obraz počas svojho života nechcel predať. (Zdroj: Jan Zemiar)

PRAHA - Začiatkom októbra Česko a Slovensko zarmútila správa o smrti legendárneho speváka Karla Gotta (†80). Od smutného momentu neprešiel ešte ani mesiac a... Už sa predáva jeho najslávnejší obraz. On sám ho pritom nemal nikdy v úmysle predať. Zo sumy, za ktorú ho chcú vydražiť, sa vám zakrúti hlava!

Galéria Kodl pripravuje dražbu obrazu Karla Gotta s názvom Mona Lisa. Vyvolávacia cena je 350 tisíc českých korún, no predpokladá sa, že sa vydraží za oveľa väčšie peniaze. Dielo totiž patrilo k slávikovým najobľúbenejším a nikdy nemal v úmysle ho predať. 

„Pokojne namaľujem Monu Lisu podľa Leonarda da Vinciho, ako si sadla do kaviarne k poháru vína. Je to moje slobodné rozhodnutie, pretože nemám v úmysle obraz ponúkať na predaj,“ povedal v roku 2009 Gott, keď slávil sedemdesiatiny. Obraz tajomnej ženy roky visel na stene u neho doma.

Len necelý mesiac po smrti českého slávika je však všetko inak. Galéria Kodl ohlásila dražbu Maestrovho najslávnejšieho obrazu - ako informuje ich oficiálna internetová stránka, aukcia prebehne 1. decembra.

Minulý rok sa iný obraz Karla Gotta vydražil za 1,4 milióna českých korún vrátane aukčnej prirážky. Pri Mone Lise preto mnohí odhadujú oveľa vyššiu sumu. Po smrti slávika išli, pochopiteľne, ceny jeho obrazov hore, a tak sa očakáva, že jeho najobľúbenejšie dielo pokorí hranicu 2 miliónov korún.

Mona Lisa patrila ku Gottovým najobľúbenejším obrazom. Nikdy ho nechcel predať.
Zobraziť galériu (6)
Mona Lisa patrila ku Gottovým najobľúbenejším obrazom. Nikdy ho nechcel predať.  (Zdroj: Galéria Kodl)

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu