Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Známe tváre sa lúčili s Ďuďom (†46): Bude nám chýbať... TOTO mu odkazujú do neba!

Ďuďovi odkázali známe tváre do neba krásne slová. Zobraziť galériu (11)
Ďuďovi odkázali známe tváre do neba krásne slová. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V stredu 14. augusta zasiahla slovenský hudobný svet smutná správa o úmrtí speváka skupiny Hex, Petra Ďuďa Dudáka (†46). Hoci pohreb prebehne v kruhu najbližších, jeho priatelia sa rozhodli zorganizovať pietnu spomienku pre fanúšikov. V pondelok sa tak brány Starej tržnice otvorili pre smútiacich, medzi ktorými nechýbali ani známe tváre. Posielajú mu odkazy do neba!

Do hudobného neba odišiel relatívne mladý. Tento rok mali so skupinou Hex osláviť 30 rokov na scéne a chystali prekvapenie pre fanúšikov. Toho sa však už Peter Ďuďo Dudák nedožil. Hoci bojoval statočne, rakovina pankreasu bola nad jeho sily a záverečnú bitku prehral.

Dali mu posledné zbohom: Na speváka Ďuďa spomínajú známe tváre... Posielajú odkaz do neba!
V pondelok 19. augusta zorganizovali hexáci pietnu rozlúčku pre všetkých Ďuďových fanúšikov, známych a priateľov. Medzi smútiacimi nechýbali ani herci či speváci, ktorým bude skvelý textár a človek nesmierne chýbať. Na statočného bojovníka si zaspomínali a poslali mu krásne odkazy do neba.

Speváka Ďuďa si bude pamätať herec Vlado Kobielsky, ktorý mal tú možnosť stretnúť sa s ním vďaka seriálu Oteckovia. „Ja si na neho spomínam v rámci našej spolupráce, ktorú sme mali na našom seriáli, kde on urobil titulnú pieseň. A my sme ju boli u neho naspievať a tá atmosféra, aká vládla v tom štúdiu, že bola nesmierne priateľská, kamarátska, taký istý bol Ďuďo. Veľa za ním bolo, veľa vymyslel, veľa urobil a nepotreboval byť on vpredu ten, na koho by sa upriamovala pozornosť. Takto stál vzadu, usmieval sa a mal som pocit, že má z toho radosť,” zaspomínal si pre topky.sk Vlado Kobielsky.

Posledné zbohom prišli dať Ďuďovi aj herci Vlado Kobielsky a Marek Fašiang, ktorí s ním spolupracovali v rámci seriálu Oteckovia.
Zobraziť galériu (11)
Posledné zbohom prišli dať Ďuďovi aj herci Vlado Kobielsky a Marek Fašiang, ktorí s ním spolupracovali v rámci seriálu Oteckovia.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Odkaz do neba mu poslali aj jeho kamaráti Michal Hudák a Janko Kuric. „Dúfam, že tam pripravuje dobrý žúr, parádnu kapelu a že sa tam stretneme a bude to fajn,” neskrýval smútok herec. Spevák kapely Vidiek si zasa splnil posledný rest: „Tak iba pozdrav, ahoj, lebo sme sa zabudli pozdraviť, keď sme sa naposledy videli. A aby tam vymýšľal nejaké nové pesničky a keď sa tam raz stretneme, možno dáme dokopy aj kapelu.” Odkazy od ďalších známych tvárí a spomienky na Ďuďa si môžete pozrieť vo videu vyššie. 

S Ďuďom sa lúčila celá Stará tržnica.
Zobraziť galériu (11)
S Ďuďom sa lúčila celá Stará tržnica.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Viac o téme: HexPeter Ďuďo Dudák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu