Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ťažké chvíle Karin Haydu: Jedno vyšetrenie za druhým... Strach z rakoviny!

Karin Haydu Zobraziť galériu (6)
Karin Haydu (Zdroj: AVON)

BRATISLAVA - Rakovina je to, s čím nechce bojovať nikto z nás. Najlepšie by bolo, keby sme ani nemuseli poznať nikoho, kto už s ňou má dočinenia. A predsa je tu a dotýka sa nielen bežných "smrteľníkov", ale aj známych tvárí. Výnimkou nie je ani ostrieľaná Karin Haydu (42), ktorá absolvovala nejedno vyšetrenie, a to kvôli strachu z rakoviny!

Niet človeka, ktorý by sa s rakovinou nikdy v živote nestretol. Nech je to vlastná skúsenosť a boj s ňou, alebo poznáte niekoho, kto ňou trpí, či prípadne len čítate množstvo informácií o prevencii a boji. Rakovinu netreba brať na ľahkú váhu, no ani sa jej zľaknúť. A to najmä v prípade žien a rakoviny prsníka, keď nás zväzujú obavy, že by sme o jeden mohli prísť. Radšej o jeden, ako o život.

Chvíle strachu Karin Haydu: Hrozba rakoviny!
Rešpekt a strach z rakoviny má aj obľúbená herečka Karin Haydu, ktorá sa stala ambasádorkou boja proti rakovine prsníka. Už roky podporuje túto myšlienku, a tak bolo logické, že práve ona sa pridala k ďalším známym tváram,„Ja som veľmi poctená a naozaj si to veľmi vážim. S veľkou pokorou som prijala túto ponuku," prezradila nám herečka, ktorá už niekoľko rokov pochoduje za zdravé prsia. 

Sama si uvedomuje, aká je prevencia dôležitá, či už ide o zuby, vyšetrenia krvi či gynekologické ošetrenia. „Ako pán doktor Bella povedal, každoročne u nás zomiera na toto ochorenie, konkrétne na rakovinu prsníkov, každá tretia-štvrtá žena a v Európskej únii každá siedma-ôsma. Tá prevencia u nás zlyháva. To je veľmi dôležité. A týmto by som chcela apelovať na všetky ženy, aby nezanedbávali prevenciu," vyzvala ženy Karin. K starostlivosti o zdravie vedie aj svoju dcéru Vanesu.

Na prevencii si dáva záležať. Mnohí ľudia razia názor, že radšej nejsť k doktorovi, ako by mal niečo nájsť. A to je podľa Karin chyba. Ak sa totiž choroba podchytí v počiatočnom štádiu, a najmä ak ide o rakovinu prsníka, je takmer 100 %-ná šanca na vyliečenie. „Už v deň svojich štyridsiatych narodenín som absolvovala mamografické vyšetrenie, odkedy sa to odporúča," povedala nám brunetka, ktorá tiež pred vyšetreniami prežíva obavy a ťažké chvíle s pocitom, či bude všetko v poriadku. Pravidelne si však ako darca dáva kontrolovať aj krv, aby sa uistila, že všetko je v najlepšom poriadku.

Karin Haydu sa stala ambasádorkou pochodu za zdravé prsia. Aj týmto chce apelovať na ženy, aby prevenciu nezanedbávali.
Zobraziť galériu (6)
Karin Haydu sa stala ambasádorkou pochodu za zdravé prsia. Aj týmto chce apelovať na ženy, aby prevenciu nezanedbávali.  (Zdroj: AVON)

Viac o téme: Karin Haydu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu