Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Problémy počas priameho prenosu: Stačila minúta a Najväčšieho Slováka by sme nespoznali!

Anketa Najväčší Slovák očami režiséra Petra Núňeza Zobraziť galériu (4)
Anketa Najväčší Slovák očami režiséra Petra Núňeza (Zdroj: YouTube / RTVS)

BRATISLAVA - Uplynulú stredu vyvrcholila anketa o najväčšieho Slováka a počas galavečera sme sa v priamom prenose dozvedeli dlhoočakávané výsledky. I keď pre oko diváka prebiehal večer v Slovenskom národnom divadle pokojne, televízny štáb zažíval doslova adrenalínové chvíle. Hrozilo dokonca, že víťaza vôbec nevyhlásia.

Ostro sledovaná anketa Najväčší Slovák rozvírila vášnivé diskusie, a tak boli všetci zvedaví, ktorá osobnosť nakoniec vo verejnom hlasovaní získa najviac hlasov a získa tak titul Najväčší Slovák. Nakoniec sa tejto pocty dostalo diplomatovi a politikovi Milanovi Rastislavovi Štefánikovi, ktorý s prehľadom predbehol druhého Ľudovíta Štúra. Tretie miesto obsadil kňaz Anton Srholec.

Adrenalín počas galavečera Najväčší Slovák: Stačilo málo a víťaza by sme nespoznali.

Ako to už však pri priamych prenosoch býva, nie všetko vždy prebieha podľa plánu a s kritickými situáciami sa museli popasovať aj počas galavečera. Len málo totiž chýbalo k tomu, aby vysielanie ešte pred vyhlásením výsledkov odstrihli. Informácie zo zákulisia nám priblížil producent a režisér projektu, Peter Núñez. „Boli sme dlhší, než sme chceli byť. Výrazne dlhší a nemali sme objednanú trasu na satelite na taký dlhý čas. Takže priamo z voza ľudia z RTVS komunikovali s Telenorom, aby nám predĺžil trasu a my sme nevedeli, či sa to stane, ešte minútu pred tým, ako nás mali vypnúť. Mohlo sa pokojne stať, že 22:15 - ešte pred vyhlásením výsledkov - nás vypnú a bude čierna diera," prezradil.

Problémy počas priameho prenosu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Počas prenosu sa televízia musela vysporiadať aj s ďalšími, o čosi úsmevnejšími problémami. „Naraz fungovalo 15 mikrofónov a viacerí účastníci mali brady, takže občas sa zvukárom stalo, že počuli strašný šramot a netušili sme, kto si práve poškriabal líce, alebo kde sa to stalo," prezradil Núñez s úsmevom. Nuž, aj takéto problémy musí výrobný tím zvládať.

Problémy počas priameho prenosu:
Zobraziť galériu (4)

Celkovo však bol režisér a producent, ktorý pôvodne študoval za učiteľa dejepisu, s anketou spokojný. Ako prebiehala študentská časť ankety a prečo mal ako študent pri maturite problémy? Dozviete sa v našom video rozhovore.

Viac o téme: Peter Núňez
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu