Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Sú v tom zapletení policajti! Markizáčka Kövešová otvorene o nechutných psích zápasoch

Kristína Kövešová Zobraziť galériu (5)
Kristína Kövešová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Opäť udrela na citlivú strunu! Reportérka Kristína Kövešová (34) sa už dlhé roky venuje téme odporných psích zápasov, ktoré podľa kompetentných na Slovensku neexistujú a hovorí sa o nich len v tichosti. Odvážnej markizáčke sa však podarilo dokázať, že opak je pravdou. Prednedávnom sa ich za prítomnosti polície a štábu sama zúčastnila, vďaka čomu sa konečne podarilo dokázať, že nechutné zábavky sú na Slovensku krutou realitou. To však ani zďaleka nie je všetko, čo zistila!

Podľa Kristíniných informácií sa zápasy rozdeľujú do dvoch skupín. Kým v jednej ide o bojové plemená, ktoré zápasia na smrť, druhou skupinou majú byť chovatelia organizujúci Slovenskú ligu vlkodavov. To, ako nám reportérka prezradila, znamená, že nejde iba o jednorazové zápasy, ale dlhodobú „súťaž“, na konci ktorej je vždy jeden víťaz. Ešte šokujúcejším zistením pre brunetku bola skutočnosť, kto sú majitelia psov.

Kristína Kövešová - o psích zápasoch
„Niektorí chovatelia, niektorí predstavitelia klubu, ktorí by mali ísť príkladom a, čo je pre mňa najviac zarážajúce, že víťaza minuloročnej ligy má aktívny príslušník policajného zboru. Ako my chceme od ostatných ľudí, aby dodržiavali zákony, keď sami policajti sú na tých zápasoch a pravidelne dostávam informácie, že nič doriešené nebude, lebo majú medzi sebou napojených policajtov, policajti im dajú echo,“ hnevá sa Kövešová, ktorá na tejto téme neustále pracuje.

Keďže v súkromí Kristína patrí medzi obrovských milovníkov zvierat a ona sama je majiteľkou niekoľkých adoptovaných štvornohých miláčikov, zaujímalo nás, ako pohľad na psy v utrpení zvláda. „Je to pre mňa strašné sa na to pozerať, ale keď som v situácii, kde niečo takéto vidím, snažím sa v prvom rade správať ako novinárka,“ vysvetlila nám.

„Musím si dávať pozor, kde mám postavené kamery, ako natočíme ten záber, aby sme mali materiál a mohli začať trestné konanie. Ono to doľahne potom. A to sú presne také tie ťažké chvíle, ktoré prídu... Keď musíš čeliť všetkým tým atakom,“ priznala nám Kristína, ktorá si práve vďaka svojej nebojácnosti a obrovskému nasadeniu nedávno vyslúžila ocenenie Slovenka roka. 

Kristína Kövešová - Slovenka roka

Viac o téme: Slovenka rokaKristína Kövešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu