Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nepoučiteľný búrlivák nášho šoubiznisu: Bol ako bomba, museli zrušiť predstavenie... A to nie je všetko!

Oldřich Kaiser bol celý život nepoučiteľným búrlivákom. Zobraziť galériu (5)
Oldřich Kaiser bol celý život nepoučiteľným búrlivákom. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Český herec Oldřich Kaiser (64) bol, okrem nesporného talentu, celý život známy aj svojimi neutíchajúcimi opileckými excesmi. Azda najväčší trapas si vyrobil v roku 2010, keď do divadla dorazil ožratý ako činka. Odohral nakoniec len 30 minút a predstavenie museli zrušiť. To však zďaleka nie je jediný škandál, ktorý si počas kariéry stihol pripísať na svoj účet!

► Mnohí dodnes spomínajú na príhodu, keď Oldřich Kaiser takmer sabotoval zájazd vinohradského divadla. V opitosti zrušil objednané ubytovanie pre celý súbor a zaistil ho v telocvični. Celý jeho plán praskol ešte pred odjazdom a herec dostal padáka. 

► Nasledovalo angažmá v štúdiu Ypsilon. Ani tam však nevydržal dlho. Napriek varovaniu riaditeľa Jana Schmida sa alkoholu nevzdal a dostal ďalšieho padáka. 

► Dlho nevydržal ani v Národnom divadle. Keď tam v roku 1993 nastúpil, zdalo sa, že sa mu nad alkoholom darí víťaziť. Nakoniec sa však ukázalo, že to bolo len zdanie. Bez ospravedlnenia sa nedostavil na niekoľko skúšok a predstavení a v roku 1999 dostal výpoveď. 

Nepoučiteľný búrlivák nášho šoubiznisu:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

► Pamätná je tiež jeho hláška počas predstavenia v Divadle bez zábradlí. Počas predstavenia sa zrazu otočil na divákov v hľadisku a zahlásil: „Nemá tu niekto náhodou niečo na pitie? Rád by som sa napil!“ A všetkým bolo jasné, že v ten večer by to nebolo prvýkrát. Vtedy s ním stratil trpezlivosť aj jeho veľký kamarát Karel Heřmánek a Kaiser dostal výpoveď.

► Kaiser bol tiež známy tým, že rád pri každej možnej príležitosti otŕčal svoj holý zadok. Inak to nebolo ani v roku 2002 počas natáčania filmu Non plus ultras o futbalových fanúšikoch. Tribúny ostravského štadiónu boli plné, keď na ihrisko vbehol Oldřich Kaiser, stiahol si nohavice a divákom začal ukazovať holý zadok. 

Nepoučiteľný búrlivák nášho šoubiznisu:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

► V roku 2004 prebehli českými médiami fotky Kaisera z klubu v Divadle bez zábradlí. Keď totiž prišiel do nočného podniku policajt, ktorý mal herca po záverečnej vyprevadiť, ten sa mužovi zákona zavesil na chrbát s tým, že je kliešť a nemôže sa sám od seba pustiť. „Policajti museli použiť hmaty a chvaty,“ uviedla vtedy pražská policajná hovorkyňa. Polícia dokonca navrhla Kaisera obžalovať kvôli trestným činom, ktorých sa mal dopustiť. Štátny zástupca ale ich návrh zamietol. 

► Herec však po tom všetkom dostal najväčší trest - jeho manželka Naďa podala návrh na rozvod. V roku 2005 bolo ich manželstvo po 25 rokoch rozvedené. Táto tvrdá rana však herca konečne prinútila uvedomiť si, že má problém a dobrovoľne išiel na liečenie. Dlho však nevydržal a prišli ďalšie škandály. 

► V roku 2008 sa v novinách objavili jeho fotky z moravského nevestinca. Opitý herec je na nich úplne nahý v spoločnosti dvoch prostitútok. „Nebol agresívny, ale veselý. A čím viac sa hostia bavili, tým bol pán Kaiser ústretovejší,“ povedal vtedy pre český Blesk jeden z hostí. 

Nepoučiteľný búrlivák nášho šoubiznisu:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: BLESK)

► Najpamätnejším škandálom Oldřicha Kaisera je bez pochýb jeho alkoholové vyčíňanie počas predstavenia Divadla Ungelt v Písku. Herec po ceste na predstavenie celý čas pil, odohrať sa mu preto podarilo len 30 minút. Diváci najprv počuli len niekoľko nadávok a potom dlhé minúty len mumlanie. Hru museli prerušiť. Tak veľmi bol opitý. 

Po boku Oldřicha Kaisera je už niekoľko rokov Dáša Vokatá, s ktorou v roku 2014 vydal aj spoločné CD. Odvtedy je herec bez akýchkoľvek excesov. Dnes oslavuje svoje 64. narodeniny a my umelcovi držíme palce, aby ho démon menom alkohol obchádzal aj naďalej. Všetko najlepšie!

Viac o téme: Oldřich Kaiser
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu