Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Banášovej otec sa pustil do cirkvi: Ostrá kritika na verejnosti!

Jozef Banáš rozhodne nemá problém vyjadriť svoj názor. Vo svojej najnovšej knihe si na paškál opäť zobral kresťanské náboženstvo. Zobraziť galériu (14)
Jozef Banáš rozhodne nemá problém vyjadriť svoj názor. Vo svojej najnovšej knihe si na paškál opäť zobral kresťanské náboženstvo.

BRATISLAVA – Odvaha mu nechýba! Spisovateľ Jozef Banáš (64) v týchto dňoch uviedol na pulty slovenských kníhkupectiev svoj najnovší počin s názvom Kód 1. Ide o voľné pokračovanie kontroverzného románu Kód 9, v ktorom sa venuje téme kresťanského náboženstva. A rozhodne ho nešetrí. Svoj kritický názor na cirkev prezentoval aj priamo na štvrtkovom krste, kde si servítku pred ústa rozhodne nedával. Súčasným duchovným vraj nejde o blaho veriacich, ale o svoje bohatstvo.

Spisovateľ Jozef Banáš, otec obľúbenej slovenskej moderátorky Adely Banášovej, na seba v týchto dňoch púta pozornosť najmä svojou najnovšou knihou. Román s názvom Kód 1 je voľným pokračovaním kontroverzného Kódu 9, ktorý pred dvoma rokmi vyvolal vlnu diskusií. Autor si vtedy nedával servítku pred ústa a kriticky sa vyjadroval voči cirkvi. Inak tomu nie je ani v jeho najnovšom literárnom počine.

Ten uviedol do sveta vo štvrtok, kedy ho pokrstil v Bratislave. Aj počas slávnostného aktu sa nevyhol téme náboženstva. Narovinu povedal, čo si o súčasnej katolíckej cirkvi naozaj myslí. Podľa jeho slov je správanie súčasných kňazov naozaj vzdialené tomu, ako by si to želal Ježiš Kristus. Duchovným vraj v prvom rade nejde o blaho svojich veriacich, ale o svoje bohatstvo. 

„Navštívil som viac ako stovku miest po celom Slovensku a všade som sa zaujímal o to, či sa môžem ísť pozrieť do kostola aj mimo omše. No všetky kostoly boli zamknuté. Keď som sa pýtal, prečo to tak je, odpoveď farárov bola naozaj zarážajúca. Vraj sa kradne. Súčasnej cirkvi teda nejde o to, aby veriaci mohli navštíviť kostol kedykoľvek majú tú potrebu, ale aby im náhodou nezmizol zlatý obraz,“ povedal pobúrený Banáš, ktorý sa podľa vlastných slov rozhodol napísať knihu z dôvodu, aby otvoril ľuďom oči. 

Krstu sa zúčastnilo mnoho známych tvárí nielen slovenského, ale aj českého šoubiznisu. Medzi pozvanými nechýbal napríklad humorista Rasťo Piško či Iveta Radičová. Herec Jozef Vajda čítal ukážky z autorovej knihy. Štefan Skrúcaný sprevádzal hostí slávnostným večerom. Podujatia sa dokonca zúčastnili katolícki kňazi, evanjelické farárky a autorov priateľ z Indie. Najnovší Banášov počin uviedol do sveta český spevák Daniel Landa, ktorý román pokrstil balzamovacím olejom. Ochutnávku z knihy Kód 1 nájdete v internetovom kníhkupectve.

Ak chcete vedieť, aké tajomstvá odkryl Jozef Banáš počas cesty po Indii, pozrite si rozhovor na ženskom magazíne FEMINITY.sk

Sledujte TOPKY TV: Jozef Banáš pokrstil svoju novú knihu. Počas večera sa nevyhol kritizovaniu cirkvi.

Krst knihy Jozefa Banáša

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu