Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalší dôkaz o Kočnerových odporných praktikách! VIDEO, ako dáva kameru do Trnkovej kancelárie

Marian Kočner, Dobroslav Trnka Zobraziť galériu (2)
Marian Kočner, Dobroslav Trnka (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Marian Kočner inštaloval v kancelárii Dobroslava Trnku kamery. Trnka mu to umožnil v čase, keď bol námestníkom generálneho prokurátora. Na záberoch, ktoré má k dispozícii portál investigace.cz, vidno, ako ich inštaluje v jeho kancelárii, pričom mu Trnka pózuje.

Zábery na videu má k dispozícii portál investigace.cz. Nový záznam získali prostredníctvom anonymného zdroja OCCRP. Na videozázname Kočner inštaluje v kancelárii vtedajšieho námestníka GP kameru. Trnka mu pritom pózuje. V zábere sa uvádza rok 2000. 

Kamera v Trnkovej kancelárii

Zábery naznačujú, že Trnka a Kočner spolu už predtým aktívne spolupracovali. Podľa portálu na videozázname Kočner Trnkovi hovorí, kam si má sadnúť. „Už to teraz vlastne nahráva, sa mi zdá,“ ozve sa neznámy hlas. Hodiny na nahrávke sa následne posunú skoro o 23 hodín. „Sadni si sem,“ zaznie Kočnerov hlas. Po chvíli sa na zábere objaví Trnka a presadne si. „Tu sedávame,“ povie Kočner. Ten sa pokúša nastaviť kameru tak, aby bol v zábere Trnka aj miesto, kde sedávajú návštevy. „Ok, teraz poď sem,“ úkoluje Kočner Trnku. Záber po niekoľkých sekundách končí.

V rokoch 1999 až 2004 pôsobil ako námestník generálneho prokurátora Milana Hanzela. Potom povýšil do funkcie generálneho prokurátora, ktorým bol až do roku 2011. Na zázname je zobrazený dátum 1. januára 2000, je však možné, že čas na záberoch nekorešponduje s reálnym časom, kedy nahrávka vznikla.

Ďalší dôkaz o Kočnerových
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto investigace.cz)

Nahrávka medzi Kočnerom a Trnkom

Dobroslava Trnku začali médiá opäť riešiť po uniknutej nahrávke, na ktorej sa Kočner rozprával s Trnkom. Vytýkal mu, prečo vydieral šéfa spoločnosti Penta Haščáka. Pôvodný záznam nahrávky z kauzy Gorila dlho nevedeli nájsť, pred pár dňami ju však anonym pustil do obehu. Nahrávku po ôsmich rokoch objavili pri domová prehliadke Mariana Kočnera, na ktorého podali obžalobu v prípade vraždy Jána Kuciaka.

Okrem nahrávky Gorily našli aj audiozáznam rozhovoru medzi Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. Trnka je stále vo funkcii prokurátora. Zatiaľ stále nepovedal, či si dočasne preruší funkciu prokurátora. Zdôvodňuje to pokračujúcou práceneschopnosťou. Zvážiť to chce po jej ukončení.

Viac o téme: NahrávkaDobroslav Trnka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu