Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

AKTUÁLNE Kočner má na krku ďalšie obvinenie: Falšovanie dôkazov a marenie spravodlivosti

Marian Kočner
Marian Kočner (Zdroj: Glob.sk/Peter Korček)

BRATISLAVA - Mariana Kočnera, obvineného z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, obvinili aj v prípade motákov. Vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky NAKA vzniesol obvinenie z pokusu zločinu marenia spravodlivosti.

Policajti NAKA lístočky zaistili v novembri minulého roka a kópie odstúpili dozorovému prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry. Viaceré redakcie mal na lístočky upozorniť v decembri minulého roka anonym. Kočner ich mal posielať viacerým osobám, ktorých žiadal o pomoc. 

Kočner sa nevrátil do Leopoldova, skončil v Nitre: Premiestnenie súvisí s vraždou Jána Kuciaka

"Vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky NAKA obvinil Mariana K. z pokusu zločinu marenia spravodlivosti. V jednom prípade sa mal pokúsiť o sfalšovanie dôkazu v kauze zmeniek," napísala polícia na sociálnej sieti. 

Na motáky sa Kočnera pýtal aj prokurátor Ján Šanta na hlavnom pojednávaní, ktoré sa konalo v pondelok a utorok v Justičnom paláci v Bratislave. 

„K tejto veci sme pred rokom žiadali vypočutie a konfrontáciu so svedkom, ktorý to uvádza, a musím povedať, že napriek tomu, že milión ostatných vecí sa rieši tak rok som nebol v tejto veci vypočutý,“ povedal Kočner s tým, že na túto otázku odmieta odpovedať. 

Kočnerova obžaloba

Marian Kočner je obžalovaný z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Ide o zmenky v hodnote 69 miliónov eur. Na Kočnera a exministra hospodárstva a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla Ruska (Rusko je v súčasnosti obvinený aj s ďalšími troma osobami zo slovenského podsvetia z pokusu o vraždu svojej bývalej spoločníčky Silvie Volzovej, pozn. red.) podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Okrem toho je Kočner obvinený aj z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Viac o téme: Marenie spravodlivostiObvinenie Motáky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu