Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšie tajné informácie z Threemy: Kočner mal poslať na Sulíka svoj tím, Rajtára pridal na zoznam

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Rozšifrovanie komunikácie cez mobilnú aplikáciu Threema prinieslo ďalšie odhalenia. Marian Kočner mal podľa informácií portálu Aktuality.sk poslať na predsedu strany SaS Richarda Sulíka sledovací tím kvôli drogám. Poslanca Rajtára mal zase Kočner chcieť poslať za mreže, lebo mu znepríjemňoval život.

Na verejnosť unikli ďalšie informácie z komunikácie medzi Kočnerom a Alenou Zsuzovou, ktorá je obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Informoval o tom portál Aktuality.sk s tým, že Threema potvrdzuje výpoveď Petra Tótha, ktorý na pokyn Mariana Kočnera sledoval Richarda Sulíka. "Riško dnes oslavuje 50-tku," napísal Kočner koncom januára 2018 Zsuzsovej, načo tá reagovala slovami: "Nepošleme mu nejaký bomba darček?" Kočner odpovedal: Poslal som mu náš sledovací tím."

Richard Sulík
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOTO TASR – Jakub Kotian)

Tóth tvrdí, že Sulíka sledoval preto, lebo na oslave malo dôjsť k užívaniu kokaínu. Predseda opozičnej SaS toto tvrdenie popiera s tým, že na oslave boli malé deti a rovnako 70-roční strýkovia. Okrem toho podľa vlastných slov kokaín nikdy neskúšal. 

Komunikácia z THREEMY: Hlavné správy, Daňo a Netky robili špinavú propagandu pre Kočnera

V Threeme sa spomína aj Sulíkov stranícky kolega Jozef Rajtár. Zsuzsová ho vraj chcela dať na tzv. Zoznam ovečiek, t.j. zoznam ľudí, ktorí Kočnerovi znepríjemnňujú život. "Kua. A vieš, že som na neho zabudol. Potrebujem na neho splašiť mail a telefón. To by si mohla ty skúsiť," napísal Kočner volavke Alene 21. apríla 2018. "Do p**e. On ide po tebe ako po údenom s tým, že ho chceš zabiť a ty na neho zabudneš?! Chudák, keby to tak vedel, že ho máš v p**i, že aj zabúdaš, že existuje," odpísala. Kočner v komunikácii ďalej spomína, že chce Rajtára poslať za mreže za vydieranie jeho samého. "Keď všetko klapne a padnel bude poslúchať, tak do dvoch týždňov ho máme na udici. Inak to nejde," chvastá sa Kočner. 

SaS obviňuje policajta NAKA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Podľa medializovanej údajnej komunikácie Mariana K. a Aleny Zs., ktorí sú obvinení z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, vyplýva, že Kočner mal byť v kontakte s viacerými politikmi vrátane predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára a predsedu SNS Andreja Danka. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) mu mal zas telefonovať a s bývalým premiérom a predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom sa mal stretnúť.

Viac o téme: KočnerSulíkThreemaZsuzsováRajtárVražda kuciaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu