Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VOĽBY 2020 Záujem o voľby rastie: Vo Zvolene a Detve chce voliť poštou dvakrát viac ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZVOLEN - Voliť zo zahraničia poštou požiadalo vo Zvolene približne dvakrát toľko ľudí, ako tomu bolo pred štyrmi rokmi. Kým v roku 2016 žiadalo o takúto možnosť 228 ľudí, teraz ich bolo 600.

"Najviac takýchto voličov je z Českej republiky, až 229. Voliči však majú záujem voliť poštou aj z Južnej Afriky, Peru, Japonska či Nového Zélandu," uviedla vedúca organizačného odboru Mestského úradu vo Zvolene Silvia Husáriková. Zvýšený záujem o voľbu zo zahraničia evidujú aj v Detve. O voľbu poštou tam teraz požiadalo 144 ľudí. „Je to približne dvakrát viac ako pri ostatných parlamentných voľbách,“ uviedla vedúca organizačného oddelenia Mestského úradu v Detve Eva Budáčová.

Najviac žiadostí registrujú v Detve podobne ako vo Zvolene z Českej republiky. O voľbu spoza rieky Moravy požiadalo 41 ľudí. Niekoľko desiatok občanov SR chce v Detve takto voliť aj z Veľkej Británie a Nemecka. "Sú však aj voliči z Austrálie, Nového Zélandu, Thajska alebo z Číny," pripomenula Budáčová. Vybaviť voľbu zo zahraničia si voliči s trvalým pobytom na Slovensku mohli najneskôr 50 dní pred konaním volieb, to znamená do 10. januára 2020.

Viac o téme: PoštaPredvolebná kampaňPolitické stranyZvolenDetva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu