Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Odídenec z OĽaNO Lukáč vstupuje do poslaneckého klubu Sme rodina

Jozef Lukáč
Jozef Lukáč (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Odídenec z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Jozef Lukáč bude od 1. septembra členom poslaneckého klubu Sme rodina. Informoval o tom tlačový odbor Sme rodina.

„Sme rodina mi je dlhodobo blízka svojou pomocou rodinám, matkám s deťmi a pomocou zadlženým ľuďom, ktorí sa nevedia z dlhovej pasce dostať iba vlastnými silami," vysvetlil svoj krok Jozef Lukáč. Podľa predsedu hnutia Borisa Kollára „je takýto krok logickým vyústením doterajšej spolupráce, ktorá sa v parlamente dlhodobo prejavovala spoločnými hlasovaniami vo všetkých dôležitých otázkach podpory rodiny a v sociálnych otázkach.“ Lukáč sa stáva aj členom hnutia Sme rodina.

Pätica poslancov Elena Červeňáková, Soňa Gaborčáková, Jozef Lukáč, Veronika Remišová a Anna Verešová v júni oznámila, že v parlamentných voľbách 2020 nebude kandidovať za hnutie OĽaNO. Remišová sa pridala k tímu exprezidenta Andreja Kisku, ktorý zakladá stranu s názvom Za ľudí. Červeňáková a Gaborčáková budú v budúcoročných parlamentných voľbách kandidovať za KDH. Verešová rokuje o možnej budúcej spolupráci s Kresťanskou úniou, KDH i s pripravovanou stranou Za ľudí.

Viac o téme: OĽaNOSme RodinaJozef Lukáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu