Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Masaker, ktorý otriasol celým Ruskom: Hrôza v petrohradskom metre, organizátor dostal doživotie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PETROHRAD - Hlavného organizátora útoku, ktorý sa v apríli 2017 odohral v petrohradskom metre, odsúdili v utorok na doživotie. Informoval o tom spravodajský portál Meduza.io. Tento verdikt súd v Petrohrade vyniesol nad Abrorom Azimovom, ktorý je podľa vyšetrovateľov jedným zo štyroch hlavných organizátorov teroristického útoku v petrohradskom metre.

Na lavici obžalovaných bolo spolu 11 ľudí. Aj zvyšní odsúdení dostali tresty väzenia v trvaní od 19 do 28 rokov. Okrem trojice spoluorganizátorov skupinu tvorili osoby, ktoré sa aktívne zapojili do teroristickej činnosti, nakupovali a vo svojich domoch či bytoch skladovali zbrane a výbušné zariadenia.

K útoku v petrohradskom metre došlo 3. apríla 2017. Jedna nálož vybuchla medzi stanicami Senné námestie a Technologický inštitút. Pri výbuchu prišlo o život 15 ľudí i údajný samovražedný atentátnik Akbaržon Džalilov pochádzajúci z Kirgizska. Ďalších vyše 60 ľudí utrpelo zranenia.

Druhú nálož Džalilov nastražil na stanici metra Námestie povstania. Túto nálož sa však podarilo včas nájsť a zneškodniť. Údajný objednávateľ útoku, Sirožiddin Muchtarov, je na úteku a bolo po ňom vyhlásené pátranie, spresnila Meduza.io.

Viac o téme: Doživotieútok RuskoPetrohradAbror Azimov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu