Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľké zásahy po celom Severnom Macedónsku: Polícia prekazila hroziaci teroristický útok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SKOPJE - Polícia v Severnom Macedónsku podnikla sériu razií v rámci operácie zameranej proti podozrivým radikálnym islamským teroristom. V piatok o tom informovalo ministerstvo vnútra v Skopje.

Razie podnikla polícia na niekoľkých miestach v krajine a sústreďovala sa na podozrivých stúpencov extrémistickej organizácie Daeš. Polícia skonfiškovala "predmety a zariadenia súvisiace s možným útokom".Ministerstvo Severného Macedónska (bývalého Macedónska) neoznámilo žiadne zatknuté osoby, napísala tlačová agentúra AP.

Oznámenie o raziách nasledovalo po varovaní zo strany veľvyslanectva USA v Skopje, že v Severnom Macedónsku je "zvýšené riziko teroristických útokov, inšpirovaných extrémistickou ideológiou". Veľvyslanectvo takisto varovalo občanov Spojených štátov v Severnom Macedónsku, aby boli mimoriadne ostražití.

V oznámení ministerstva sa uvádzalo, že razie súviseli s "možnými plánmi a zámermi členov radikálnych štruktúr, podporujúcich Islamský štát, spáchať teroristický čin na území našej krajiny". Predstavitelia Severného Macedónska vyhlásili, že v radoch Daeš v Sýrii bojuje približne 130 občanov krajiny. Niektorí z nich sa však už vrátili do Severného Macedónska.

Viac o téme: TerorizmusTeroristický útokSkopjeSeverné Macedónsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu