Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Francúzska polícia pokračuje v riešení teroru v Štrasburgu: Obvinená ďalšia osoba

Útok v Štrasburgu.
Útok v Štrasburgu. (Zdroj: SITA/AP)

ŠTRASBURG - Proti mužovi podozrivému z poskytnutia zbrane, použitej pri útoku na vianočnom trhu v centre francúzskeho Štrasburgu, v pondelok predbežne vzniesli obvinenia z terorizmu. V utorok to uviedol nemenovaný predstaviteľ francúzskej justície oboznámený s vyšetrovaním, ktorého citovala tlačová agentúra AP.

Muž predstúpil v pondelok pred sudcu a bol obvinený zo spolčovania sa s teroristami, ako aj z prechovávania zbraní a z ich poskytovania v súvislosti s teroristickou činnosťou. Podľa justičných zdrojov je muž podozrivý zo zaobstarania zbrane, ktorú údajný strelec Chérif Chekatt použil 11. decembra pri útoku na vianočnom trhu v Štrasburgu. Muža po pojednávaní na súde odviedli naspäť do väzby.

Chekatt (29) zomrel 13. novembra v Štrasburgu pri prestrelke s políciou. Útok si vyžiadal päť mŕtvych. V rámci vyšetrovania teroristického útoku parížskou prokuratúrou v pondelok zatkli a poslali do väzby dvoch ďalších ľudí. Sú podozriví z toho, že "zohrali úlohu pri dodaní uvedenej strelnej zbrane", povedal nemenovaný predstaviteľ. V súvislosti s prípadom vzali do väzby celkovo tri osoby.

Viac o téme: Teroristický útokŠtrasburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu