Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Útok autom pred londýnskym parlamentom: Polícia bude mať viac času na výsluch útočníka

Útok v Londýne Zobraziť galériu (2)
Útok v Londýne (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein)

LONDÝN - Britská polícia dostala viac času na výsluch podozrivého muža, ktorý v utorok narazil autom do bezpečnostných zábran pred parlamentom v Londýne a spôsobil zranenia trom ľuďom, informovala vo štvrtok agentúra AP.

Britského občana sudánskeho pôvodu Saliha Khatera zadržali bezprostredne po tom, čo najprv narazil do skupiny cyklistov a následne do zábran pred Westminsterským palácom. V súčasnosti sa nachádza vo väzbe pre podozrenia z terorizmu a pokusu o vraždu, doposiaľ však obvinený nebol. Policajný sudca dal polícii do pondelka budúceho týždňa čas na to, aby ho buď obvinila, alebo prepustila, alebo požiadala o ďalšie predĺženie jeho väzby.

Útok autom pred londýnskym
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein)

Protiteroristická jednotka britskej polície v snahe potvrdiť motív činu 29-ročného muža z Birminghamu tento týždeň uskutočnila razie v niekoľkých nehnuteľnostiach v regióne Midlands. Polícia predtým uviedla, že Khater pri výsluchoch nespolupracuje. Vlani v marci spáchal blízko britského parlamentu teroristický útok 52-ročný Khalid Masood. Tento atentát si vyžiadal päť obetí na životoch vrátane neozbrojeného policajta. Páchateľa vtedy na mieste zastrelila polícia. Išlo o prvý z piatich útokov v Británii počas vlaňajška, ktoré polícia označila za terorizmus.

Viac o téme: ParlamentVýsluchútok Londýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu