Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Toto sa len tak nevidí: VIDEO Pezinkom sa potulovalo stádo diviakov, policajti ho vyhnali zo školy!

Diviaky v uliciach Pezinka Zobraziť galériu (4)
Diviaky v uliciach Pezinka (Zdroj: Instagram/cecove_meme)

PEZINOK – Internetom koluje bizarné video. Zábery z dnešného upršaného rána pochádzajú z ulíc bratislavského Pezinka a zachytávajú migrujúcu diviačiu rodinku. Divá zver sa dokonca prechádzala po chodníku hneď vedľa rodinných domov a parkoviska. Našťastie, v tom čase neboli v blízkosti nijakí chodci.

Vaše tipy

Z nedávnych slov mestskej polície vyplýva, že Pezinčania zvyknú diviaky aj kŕmiť. Nečudo potom, že stratili plachosť. „Hliadka MsP Pezinok počas hliadkovej činnosti na ul. F.P. Drobiševa v Pezinku zistila, že neznáma osoba v starých viniciach prikrmuje diviakov zvyškami jedla a tým ich láka, aby sa na miesto opätovne vracali a pohybovali sa v blízkosti obytných domov,“ uviedla ku koncu apríla na sociálnej sieti pezinská polícia.

Diviačia rodinka sa objavila na sídlisku opäť. Dnes ráno ju natočil jeden z fanúšikov stránky cecove_meme, ktorá tieto zábery zavesila na svoj instagramový profil.

Pohyb diviakov v uliciach mesta rieši polícia

Topky.sk sa obrátili na mestskú políciu. Dočasne poverený náčelník Igor Schwarz potvrdil, že pohyb diviakov evidujú. „Ak je oznámený na útvar MsP pohyb diviaka v zastavanom území mesta, čriedu sa snažíme monitorovať, vytlačiť smerom do neobývanej časti a, samozrejme, policajti sa snažia pohyb obyvateľov v uvedenej časti obmedziť, presmerovať a upozorniť na možné nebezpečenstvo,“ vysvetlil Schwarz. „Pohyb diviačej zveri v zastavanom území mesta sme oznámili orgánu štátnej správy na úseku poľovníctva, t.j. Pozemkovému a lesnému odboru, Okresného úradu v Pezinku, príslušnému poľovníckemu združeniu za účelom vykonania nevyhnutných opatrení na odstránenie tohto nežiadúceho stavu,“ dodal.

 

Mestskí policajti tiež v okrajových častiach Pezinka umiestnili informačné tabule upozorňujúce na pohyb diviaka, resp. aj upozornenia na zákaz kŕmenia týchto zvierat. „Príslušné poľovnícke združenie prisľúbilo v týchto častiach umiestniť pachové ohradníky na zamedzenie pohybu diviakov. Dnes (13. mája) prebehne zasadanie skupiny zloženej zo všetkých zaiteresovaných zložiek a odborníkov, a to za účelom urýchleného riešenia pohybu diviakov v uliciach mesta,“ uviedol Schwarz.

Viac o téme: DiviakyPezinok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu