Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Celé zle! hovorí Stanislava o nočnej more na letisku v Turecku: FOTO Slovákom preložili let, trpeli aj deti

Čakanie na letisku v Antalyi. Zobraziť galériu (3)
Čakanie na letisku v Antalyi. (Zdroj: Tip čitateľa)

ANTALYA/KOŠICE – Teplé more nájdete v Turecku až do konca októbra. Pred pár dňami pri ňom relaxovalo aj niekoľko Slovákov. Tí však v deň odletu strávili dlhé hodiny čakaním na letisku v Antalyi. Ich nedeľný let bol totiž preložený.

Vaše tipy

„Let bol plánovaný na 16:05. Lietadlo nám však neprišlo a náš let č. QS 1691 bol preložený. Spoločnosť SmartWings nás nechala celých 12 hodín na letisku čakať,“ opísala nám nepríjemnú situáciu Stanislava.

„Namiesto odletu 16:05 sme trčali na letisku v Antalyi do 01:30. Samozrejme, bez akýchkoľvek informácií. Let presunuli najprv na 17:30, 18:30, 23:30 a nakoniec na 01:45. Nikto z cestujúcich nevedel, či vôbec poletíme,“ doplnila ju Erika.

Čakanie na letisku v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

U spoločnosti SmartWings sme zisťovali, prečo museli cestujúci čakať deväť hodín na letisku a či im bola poskytnutá aj strava s pitným režimom. „K odloženiu času odletu linky QS 1691 z Antalye do Košíc dňa 6. 10. došlo z technických dôvodov pri lietadle zmluvného partnera. Z týchto dôvodov sme do Antalye vyslali náhradné lietadlo. Cestujúcim bol na letisku poskytnutý voucher na občerstvenie v hodnote 18 eur. Za oneskorenie a komplikácie sa ospravedlňujeme,“ povedala hovorkyňa SmartWings Vladimíra Dufková.

Čakanie na letisku v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Zmorení dovolenkári nakoniec odleteli o 01:35 hod miestneho času. „Namiesto o 17:00 sme boli v Košiciach o 02:45 hod. Doma v posteli o 04:00 ráno, takže 90 % ľudí si muselo vybrať ďalší deň dovolenky, prípadne vybrať neplatené voľno. Nehovoriac o malých deťoch, čo tie tam prežívali, spali po stoličkách, nervózne, niektoré choré. Celé zle. Ospravedlnenie od spoločnosti, že sa im pokazilo lietadlo, ktoré pre nás malo prísť, je pre nás všetkých, žiaľ, dosť málo,“ krúti hlavou Stanislava.

Erika hovorí, že budú žiadať kompenzáciu za meškanie lietadla podľa nariadenia EÚ. „Dúfam, že SmartWings sa nebude brániť poskytnutiu kompenzácie, keďže na ňu máme nárok,“ dodala žena. 

Čitateľky sa redakcii Topiek ozvali po tom, čo si v ešte v lete prečítali článok o Slovákoch, ktorí zostali uväznení na letisku v Antalyi. Tiež šlo o let spoločnosti SmartWings. Nekonečné čakanie! FOTO Slováci zostali trčať na tureckom letisku, letecká spoločnosť sa bráni

Viac o téme: LietadloKošiceAntalyaMeškanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu