Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Škandalózne FOTO z levickej nemocnice, Slováci zúria: Onkologickú pacientku nechali na chodbe

Nemocnica Levice nechala pacientku po operácii na chodbe. Zobraziť galériu (2)
Nemocnica Levice nechala pacientku po operácii na chodbe. (Zdroj: Tip čitateľa)

LEVICE – Vážne chorá žena s nádorovým ochorením podstúpila operáciu žalúdka. Keď ju ale prišli navštíviť príbuzní, našli ju ležať na chodbe chirurgie. Nemocnica celú situáciu odôvodnila tvrdením, že v danom čase nebolo pre pacientku voľné miesto. Preto jej vytvorili observačný priestor pred pracovňou sestier daného oddelenia.

Pacientka sa po operácii žalúdka zotavovala na chodbe chirurgického oddelenia, jej príbuzným sa tlačili slzy do očí.

Reč je o ženinej svokre. „Ide má šľak trafiť, svokra po operácii žalúdka, s rôznymi vážnymi diagnózami, tiež s rakovinou lymfatických uzlín,“ opisuje situáciu.

Zdôraznila, že levická nemocnica nechala onkologickú pacientku s oslabenou imunitou na chodbe v prievane a hluku až dva dni. „Leží hneď oproti vchodovými dverám,“ doložila Slovenka.

Snímka zachytáva pacientku ležiacu na chodbe chirurgie v Leviciach.
Zobraziť galériu (2)
Snímka zachytáva pacientku ležiacu na chodbe chirurgie v Leviciach.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Nemocnicu vzniknutá situácia mrzí, pre pacientku nebolo miesto

Spomínanú nemocnicu sme požiadali o vysvetlenie, prečo svoju pacientku neumiestnili do izby. Lucia Kočková, manažérka komunikácie spoločnosti AGEL a.s., ktorá je zriaďovateľom chirurgického oddelenia v Nemocnici Levice, reagovala, že „vzniknutá situácia bola zapríčinená plným kapacitným stavom na chirurgickom oddelení.“


Čítajte aj: Účet u kožnej doktorky rozbesnil tisíce Slovákov: FOTO Rada lekára za 20 eur, ambulancia reaguje


Podotkla ale, že pacientke bol vytvorený špeciálny priestor, kam má prístup iba nemocničný personál a jej najbližší. „Vzhľadom na nevyhnutnosť bezprostrednej blízkosti a neustáleho dohľadu zdravotníckeho personálu nad stavom pacientky, vytvoril personál observačný priestor priamo pred pracovňou sestier daného oddelenia. Ide o uzatvorenú časť chirurgického oddelenia, kde majú prístup iba personál nemocnice a najbližší príbuzní pacienta,“ objasnila Kočková.

Na záver dodala, že „vzniknutá situácia nás mrzí o to viac, že príbuzní sa neobrátili priamo na zdravotníkov, ktorí by im danú situáciu radi podrobne vysvetlili.“

Viac o téme: LeviceNemocnicaChodba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu