Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Peter sa v Dunajskej Lužnej bojí o deti: FOTO obrovského nebezpečenstva, štátny podnik reaguje

Diery v poli v Dunajskej Lužnej. Zobraziť galériu (5)
Diery v poli v Dunajskej Lužnej. (Zdroj: Tip čitateľa/Peter)

DUNAJSKÁ LUŽNÁ – Náš čitateľ Peter síce pre ochranu obyvateľov Dunajskej Lužnej a okolitých obcí robí, čo môže, voči ľudským nedruhom je takmer bezbranný. Už niekoľko rokov totiž chodieva zatarasovať hlboké diery v tamojšom poli, ktoré tam zostali po odstavení bývalých závlah. Topky.sk v tejto súvislosti kontaktovali štátny podnik Hydromeliorácie, ktorý dané šachy vlastní.

Vaše tipy

Peter v úvode priblížil, že už viac ako jedenásť rokov eviduje v poli v katastrálnom území Dunajskej Lužnej veľké diery, ktoré tam zostali po odstavení bývalých závlah.

Diery v poli v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Peter)

Krátery v zemi považuje za veľmi nebezpečné, a preto sa ich rok čo rok snaží prekrývať paletami, ktoré zaťažuje debniacimi tvárnicami. Robí to najmä kvôli deťom. „Bohužiaľ, vždy sa nájdu nejakí výrastkovia, ktorí aj tieto dočasné zábrany zničia,“ tvrdí muž.

Diery v poli v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Peter)
    


Čítajte aj: Cestovanie na chrapúňa: FOTO Študenti majú vlaky zadarmo, Helenu ich nevychované správanie šokovalo


Najväčší problém podľa neho však tkvie v tom, že tie diery nie je poriadne vidieť. „Ak po poli behajú deti, púšťajú šarkanov, bicyklujú sa a podobne, kedykoľvek sa môže stať, že tam vletia a zostanú napichnuté na bývalom potrubí,“ obáva sa Peter, ktorý vyčnievajúce železné hroty nafotil.  

Diery v poli v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Peter)

Zároveň podotýka, že poľnohospodári tieto otvory počas svojej práce vždy obídu, a preto podľa nich nepredstavujú nijaký problém. „Nehovoriac o tom, že už x-krát som z tých dier vyťahoval zvieratká, ktoré tam padli a až ich kvílenie ma upozornilo, že sú tam a nemajú šancu sa odtiaľ dostať,“ dodal.  

Diery v poli v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Peter)

S podnetom od čitateľa sme sa obrátili na štátny podnik Hydromeliorácie, ktorý spomínané šachty vlastní. Dušan Keder z odboru správy a prevádzky pre Topky.sk potvrdil, že po kontrole v teréne bolo zistené, že zmienená šachta pri Fialkovej ulici patrí Hydromelioráciam š.p. „Šachta bude prekrytá drevenou konštrukciou nájomcom našej závlahovej stavby,“ doložil Keder.

Viac o téme: Dunajská LužnáHydromeliorácieDiery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu