Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Voľby prezidenta 2019: Pellegrini sa už teraz teší na spoluprácu s novou hlavou štátu

Peter Pellegrini Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini (Zdroj: FB/Peter Pellegrini )

BANSKÁ BYSTRICA – Premiér Peter Pellegrini sa už teraz teší na spoluprácu s novou hlavou štátu. Konštatoval to v sobotu v Banskej Bystrici po volebnom akte v Základnej škole Jána Bakossa. Svoj hlas v druhom kole prezidentských volieb prišiel odovzdať spoločne so svojimi rodičmi.

"Veľmi si želám, aby sme ako Slováci a Slovenky mali dobrú hlavu štátu, s ktorou sa bude dobre spolupracovať a ktorá nás bude dobre reprezentovať navonok a bude robiť dobrú prácu aj dovnútra krajiny," reagoval predseda vlády. Želá si, aby v druhom kole bola čo najväčšia účasť, a preto vyzýva občanov vo všetkých kútoch našej krajiny, aby využili svoje volebné právo a prišli v sobotu k urnám.


Čítajte aj: PREZIDENTSKÉ VOĽBY Najmocnejší už odvolili: VIDEO Premiér vyzýva ľudí, hlas odovzdal aj Kiska


Premiér aj o účasti

"Je dôležité, aby sme mali prezidenta, ktorý bude mať za sebou čo najväčšiu podporu obyvateľov, čo mu dá silný mandát na jeho celé päťročné funkčné obdobie," zdôraznil Pellegrini. Bol by spokojný, keby sa celoslovenská účasť priblížila aspoň k takej, aká bola v hlavnom meste pred dvomi týždňami.

Premiér Peter Pellegrini

Premiér bude v tento slnečný deň oddychovať, dni sú veľmi hektické, náročné na psychiku. "Dnes budem mať parádny program. Vrátim sa späť do blízkej obce Králiky, budem sa tešiť, že nebudem toho tak veľa robiť, možno len nejakých pár drobných jarných prác v záhrade. Chcem si naozaj vychutnať pár dní pokoja, lebo tie dni sú veľmi turbulentné. Víkend strávim vo svojom rodisku a budem veľmi očakávať výsledok, ktorý sa dozvieme večer, keď sa zatvoria volebné miestnosti," dodal.

Viac o téme: VoľbyPrezidentPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu