Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prieskumy pre prezidentské voľby sa čoskoro prestanú zverejňovať: Blíži sa totiž moratórium

Zuzana Čaputová, Robert Mistrík a Štefan Harabin
Zuzana Čaputová, Robert Mistrík a Štefan Harabin (Zdroj: TASR/Martin Baumann,Michal Svítok,Dušan Hein)

BRATISLAVA - Prieskumy verejnej mienky k prezidentským voľbám sa už čoskoro prestanú zverejňovať. Od soboty 2. marca začne plynúť moratórium.

Volebná kampaň sa tým ale neskončí, pokračuje a bude plynúť až do 13. marca do 23.59 h. Vtedy totiž začne plynúť 48-hodinové volebné moratórium pred prvým kolom prezidentských volieb. Prvé kolo hlasovania bude 16. marca od 7.00 h do 22.00 h. Informuje o tom ministerstvo vnútra na svojej webstránke.

Prezidentské voľby sú dvojkolové. Druhé kolo sa uskutoční, ak v tom prvom ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov. Druhé kolo je plánované na 30. marca, volebné moratórium tam začne platiť 27. marca od 23.59 h.

Počas volebnej kampane môže prezidentský kandidát minúť najviac 500.000 eur, a to spolu pre obidve kolá volieb. Podporiť ho môžu aj tretie strany, v tomto postavení sú aj politické strany, ktoré chcú kandidátovi vyjadriť podporu. Tiež majú finančné limity.

---
Prvé kolo volieb prezidenta SR sa koná 16. marca 2019. Výsledky prezidentských volieb budeme aktualizovať v priebehu volebnej noci.

Viac o téme: MoratóriumSlovenskoPrezidentské voľby 2019
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu