Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Púchov má najviac primátorských kandidátov spomedzi miest stredného Považia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PÚCHOV – V okresnom meste Púchov sa o post primátora v novembrových komunálnych voľbách uchádza sedem mužov a dve ženy. Počet ašpirantov na primátorský post je v Púchove najvyšší spomedzi miest stredného Považia. O 19 poslaneckých stoličiek má záujem 59 zaregistrovaných kandidátov.

Ako informovala volebná komisia na webovej stránke mesta, za kandidátov na primátora zaregistrovala 56-ročného konateľa obchodnej spoločnosti Michala Bizoňa, 51-ročného právnika Pavla Crkoňa, 58-ročného manažéra Miroslava Faktora, 43-ročnú vedúcu oddelenia zápisov práv k nehnuteľnostiam Katarínu Henekovú, 42-ročného manažéra kultúry a viceprimátora Romana Hvizdáka. 

O primátorské kreslo majú záujem aj 61-ročná dôchodkyňa Irena Kováčiková, 58-ročný riaditeľ gymnázia Miroslav Kubičár, 51-ročný manažér a exprimátor Marián Michalec a 38-ročný robotník a asistent poslanca NR SR Marián Mišún. S výnimkou Mišúna, ktorý kandiduje za ĽS NS, sú všetci ostatní kandidáti nezávislí. O post primátora sa zo zdravotných dôvodov neuchádza úradujúci primátor Rastislav Henek, prvou ženou mesta sa však chce stať jeho manželka. 

Viac o téme: Komunálne voľbyKandidátiPúchov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu