Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V najväčšej metropole Slovenska je rozhodnuté: Hlavné mesto povedie Matúš Vallo

Matúš Vallo reaguje na výsledky Zobraziť galériu (4)
Matúš Vallo reaguje na výsledky (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Novým primátorom hlavného mesta SR Bratislavy bude Matúš Vallo, ktorý kandidoval s podporou mimoparlamentných strán Progresívne Slovensko a Spolu-občianska demokracia. Pred novinárov predstúpil potom, čo má po viac ako štvrtine spočítaných okrskov výrazný náskok pred ostatnými protikandidátmi, ktorí už priznali volebnú porážku.

Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ktorý chcel tento post obhájiť v sobotných (10.11.) komunálnych voľbách ako nezávislý kandidát, zablahoželal svojmu súperovi Matúšovi Vallovi (kandidát s podporou Progresívneho Slovenska a Spolu – občianskej demokracie) k víťazstvu vo voľbách. Sčítaných v tom čase však nebolo ešte ani 30 percent hlasov.

V najväčšej metropole Slovenska
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Bratislavčania rozhodli. Chcem sa všetkým Bratislavčanom poďakovať, všetkým tým, ktorí prišli k voľbám a prejavili záujem o svoje mesto. Osobitne sa chcem poďakovať tým, ktorí ma podporili. Boli ich veľmi veľa, ale tentoraz to na víťazstvo očividne nestačilo," vyhlásil Nesrovnal. Svojmu protikandidátovi Vallovi zatelefonoval a zagratuloval mu k víťazstvu v komunálnych voľbách. "Dúfam, že bude dobrým primátorom. Hlavné mesto mu odovzdám v omnoho lepšom stave, než som ho prebral ja. Budem mu pomáhať ako budem vedieť, aby svoju funkciu vykonával dobre, pokiaľ o to bude stáť," skonštatoval.

V najväčšej metropole Slovenska
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nesrovnal sa poďakoval svojej rodine i spolupracovníkom za podporu a spoluprácu. "Som hrdý na to, že som štyri roky mohol slúžiť Bratislavčanom. Som hrdý na to, čo sme všetko s týmto tímom dokázali. Bratislavu odovzdávame v neporovnateľne lepšom stave, ako sme ju dostali," deklaroval dosluhujúci primátor.

Podľa priebežne sčítaných 37,39 percenta hlasov vedie v boji o bratislavské primátorské kreslo Matúš Vallo s 35,14 percentami. Nasleduje nezávislý kandidát Václav Mika s 23,86 percentami a tretím je zatiaľ súčasný primátor Ivo Nesrovnal s 19,07 percentami hlasov. V Bratislave bojovalo vo voľbách o post primátora celkovo desať kandidátov.

Viac o téme: Komunálne voľbyBratislavaVáclav MikaIvo NesrovnalMatúš Vallo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu