Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záujem o voľby v niektorých bratislavských okrskoch je enormný

(Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA – Záujem o komunálne voľby je v niektorých okrskoch v najväčších bratislavských mestských častiach enormný. Potvrdili to predsedovia okrskových volebných komisií či hovorcovia miestnych samospráv.

Príkladom je volebný okrsok v Základnej škole na Dudovej ulici č. 2. "Ľudia chodia vo vlnách už od rána, od siedmej hodiny, kedy sme otvorili volebné miestnosti. Niektorí čakajú pred volebnou miestnosťou aj 15 či 20 minút. Záujem je naozaj enormný," povedal predseda okrskovej volebnej komisie Martin Petráš. Priebeh sobotných volieb v najväčšej samospráve v hlavnom meste je zatiaľ pokojný, bez problém či incidentov, čo potvrdila aj Silvia Vnenková, vedúca oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu.

Podobnú situáciu hlási aj Ružinov. "Mnohé komisie uvádzajú, že voliť chodí veľké množstvo ľudí. Počet je vraj vyšší, ako si pamätajú z minulých rokov či minuloročných volieb do vyšších územných celkov," poznamenala ružinovská hovorkyňa Jana Pôbišová.

Voľby majú zatiaľ pokojný a plynulý priebeh aj v Starom Meste. "Dobre to ide, všetko v poriadku," podotkla staromestská hovorkyňa Nora Gubková. Rovnaký priebeh volieb hlásia napríklad aj Devínska Nová Ves. "Voľby prebiehajú pokojne a v súlade so zákonom," povedal predseda miestnej volebnej komisie Branislav Chandoga. Výnimkou nie je ani Nové Mesto. Podľa hovorcu Mareka Tettingera sú voľby pokojné, bez komplikácií či technických a iných problémov. "Účasť je na úrovni posledných komunálnych volieb," poznamenal Tettinger. V hlavnom meste je v 17 mestských častiach 53 volebných obvodov a 401 volebných okrskov.

Viac o téme: Komunálne voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu