Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VEĽKÁ anketa, koho budú Slováci voliť v druhom kole! Vyše 15-tisíc voličov má v budúcom prezidentovi jasno

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Potvrdené! Volebná komisia oficiálne oznámila, že v druhom kole o dva týždne sa stretne Zuzana Čaputová a Maroš Šefčovič. Prvé prieskumy hovoria o jasnom súboji. Čitatelia topiek tento trend potvrdili v ankete, do ktorej sa zapojilo vyše 15 tisíc občanov.

Už počas volebnej noci zverejnila agentúra Focus, že v druhom kole by mala Čaputová získať 64,4 % a Šefčovič 35,6 %. Podľa odborníkov je rozdiel natoľko markantný, že by sa muselo v kampani udiať niečo výnimočné, aby tento náskok kandidátka stratila.

Naša anketa, ktorú sme zverejnili na facebookovej stránke Topky.sk tieto čísla potvrdila. Na vzorke vyše 15 tisíc ľudí, pričom pri prieskumoch býva zvykom analyzovať dáta na cca 2 tisíc voličoch, sa zdá, že je potenciál kandidátov jednoznačne rozdelený.  

Čitatelia rozhodli o tom, že by Čaputová by získala 67 % hlasov a Šefčovič 33% hlasov Slovákov. Viacerí z voličov, ktorí volili Harabina alebo Kotlebu sa však vyjadrili, že voliť v druhom kole nepôjdu. Našli sa však aj názory, že podporia Čaputovú, pretože musí skončiť vláda Smeru alebo naopak Šefčoviča, pretože je viac kresťanský.

Neúspešní kandidáti by mohli tiež zamiešať karty, doteraz sa však ani jeden nevyjadril, koho z dvojice podporí. František Mikloško jediný zatiaľ vyhlásil, že neodporúča voliť Sefčoviča.

Výsledky ankety

 

Viac o téme: PrieskumAnketa Prezident2. koloMaroš ŠefčovičPrezidentské voľbyZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu