Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Posledná rana pre Kočnera? Alena dostala po vražde luxusné auto, je v tom muž z kauzy Technopol

Alena Zsuzsová sa vozila na luxusnom aute, ktoré je písané na firmu, v ktorej sú ľudia spájaní s Kočnerom. Zobraziť galériu (6)
Alena Zsuzsová sa vozila na luxusnom aute, ktoré je písané na firmu, v ktorej sú ľudia spájaní s Kočnerom. (Zdroj: Glob.sk, Topky)

BRATISLAVA - Po tom, čo Marian Kočner cez svojich advokátov poprel akýkoľvek vzťah s Alenou Zsuzsovou, ktorá je obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, sa Topkám podarilo zistiť, že podnikateľ má s prípadom spoločné omnoho viac. Luxusný Mercedes za takmer 70-tisíc, ktorý parkuje pred domov Aleny, je písaný na firmu, v ktorej figuruje človek z kauzy Technopol.

Alena je momentálne vo väzbe a na krku má dve obvinenia. Jedno z trestného činu úkladnej vraždy formou účastníctva, druhé za objednávku vraždy novinára Jána Kuciaka. Mama 15-ročnej dcéry si mala vraždu objednať za 70-tisíc eur, z toho mala 50-tisíc vyplatiť v hotovosti a 20-tisíc mala odpustiť dlh Zoltánovi Andruskóvi, tiež obvinenému z úkladnej vraždy. Andruskó jediný spolupracuje s políciou. Podľa informácií portálu dennikN z prostredia vyšetrovania mal Andruskó vypovedať, že si vraždu objednal Kočner. Vraj mu to povedala práve Zsuzsová.

Polícia zadržala a obvinila
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein, SITA/Jakub Julény, Topky)

Alenu od začiatku spájajú s kontroverzným podnikateľom. Zsuzsovej 15-ročná dcéra, ktorú má so známym komárňanským podnikateľom, sa mala chváliť, že Kočner je jej krstný otec. Susedia na ulici, na ktorej Alena s dcérou býva, tvrdia, že jej mal všetko platiť, dokonca, že mali za ním chodiť na Donovaly. 

Drahé autá a vplyvní ľudia

Susedia sa čudovali, odkiaľ mala Alena peniaze na svoj luxusný život. "Vozila sa na drahých autách, aj hento je jej," ukázala nám pani na biely mercedes, ktorého základná cena je takmer 70-tisíc eur. Luxusné auto, ktoré doteraz stojí pred Aleniným domom, bolo kúpené 10. 5. 2018, teda len necelé tri mesiace po vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

Luxusné auto je písané na firmu Tesgal, v ktorej sú aj ľudia blízki Kočnerovi.
Zobraziť galériu (6)
Luxusné auto je písané na firmu Tesgal, v ktorej sú aj ľudia blízki Kočnerovi.  (Zdroj: Topky.sk)

Alenina dcéra žije momentálne
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky.sk)

Mercedes so zlatomoraveckou poznávacou značkou je písaný na firmu Tesgal, ktorú právne zastupuje advokát obvinený v kauze Technopol. Andrej Šabík však tvrdí, že právne zastupuje iba jedného zo spoločníkov, ktorým je Peter Struhár, známy multimilionár. "Len pána inžiniera Struhára zastupujem," povedal pre Topky Šabík. Na kauzu Technopol upozornil pred rokom práve zavraždený novinár Ján Kuciak. 

O tom, že je auto písané na firmu Tesgal, Šábik vraj nič nevie. "Ja neviem nič o tej spoločnosti. Ako som povedal, zastupujem len pána Struhára," dodal Šabík. Zsuzsovú vraj vôbec nepozná.

Technopol, Kočner, Šabík

Podľa Kuciaka firmu podozrivo prevzali ľudia, ktorí majú blízko práve k Marianovi Kočnerovi. Podnikateľ Dučák starší, ktorý bol štatutárom Technopolu, previedol budovu spoločnosti Šabíkovej firme VertiCom. Ten ju predal čerstvo založenej firme Reality Fond Petra Horvátha. Šabík figuroval s Kočnerom v kauze Glance House.

Kočner a jeho prepojenia
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: aktuality.sk)

V kauze Technopol je obvinená aj Denisa Pávková, ktorá sa pokúsila v roku 2015 ovládnuť časť majetku Technopol Servis. V decembri 2016 kúpil Kočner od Pávkovej dom v Bernolákove, o ktorý sa súdila. Podľa Kuciaka ovládli ľudia s väzbami na Kočnera v priebehu týždňa - od 2. do 8. decembra 2016 - firmu Technopol Servis a dvakrát previedli majetok, ktorý vlastnila v budove Technopolu. 

Obvinený Kočner

Kontroverzný podnikateľ figuruje v rôznych kauzách a zavraždený novinár Ján Kuciak o ňom písal pomerne často. Po správe, že vo Veľkej Mači našli telá Kuciaka a Kušnírovej, sa okamžite všetci otáčali za Kočnerom, a to práve z dôvodu, že Kočner sa Kuciakovi neraz vyhrážal. 

Teraz opäť všetky nitky smerujú ku kontroverznému podnikateľovi, ktorého meno figuruje aj v tzv. mafiánskych zoznamoch. Hlavnou objednávateľkou je podľa polície Alena Zsuzsová, ktorá mala mať s Kočnerom blízky vzťah. Ten to síce poprel, no obyvatelia Komárna tvrdia, že o ich vzťahu každý vedel. 

Kočnera v utorok večer previezli z Justičného paláca v Bratislave do väznice v Leopoldove, čo prekvapilo aj jeho advokátov. "O tom, že ho prevážajú, som nemal žiadne informácie, neviem sa preto ani bližšie vyjadriť," povedal Kočnerov advokát Michal Mandzák. Podľa našich informácií mal však prevoz súvisieť práve s vraždou Kuciaka a Kušnírovej, no oficiálne sa k tomu nikto nevyjadril. 

Viac o téme: AutoVraždaJán KuciakAlena Zsuzsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu