Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dojímavá prosba brata zavraždeného Jána Kuciaka: Vystúpte zo zla, teraz je ten správny čas!

Investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú minulý týždeň zavraždili. Zobraziť galériu (2)
Investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú minulý týždeň zavraždili. (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Páchateľ ohavnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej ostáva stále neznámy. Najviac príšerná smrť dvoch mladých ľudí zasiahla rodičov a príbuzných Janka a Martinky. Kuciakov brat Jozef odkázal svetu slová, z ktorých sa tisnú slzy do očí.

Presne 23 dní uplynulo od nájdenia tiel Jána a Martiny, ktorí boli brutálne popravení vo svojom dome vo Veľkej Mači. Jediné, čo verejnosť vie, je to, že ich smrť pravdepodobne súvisela s prácou investigatívneho novinára Janka Kuciaka.

Na Slovensku sa odvtedy organizujú masové protesty, na ktoré chodia desaťtisíce ľudí a v politike to vrie. Posledný Kuciakov článok, ktorý bol zverejnený, totiž poukazuje na prepojenia talianskej mafie s vládnou stranou SMER-SD a jej chápadlá smerujú až k premiérovi Slovenskej republiky, ktorý je momentálne v demisii a za svojho nástupcu určil Petra Pellegriniho.

Páchateľ ohavnej vraždy dvoch mladých ľudí je stále neznámy.
Zobraziť galériu (2)
Páchateľ ohavnej vraždy dvoch mladých ľudí je stále neznámy.  (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj, aktuality.sk)

Toho prezident Andrej Kiska poveril zostavením novej vlády. No ľuďom to nestačí. Toho názoru je aj brat Janka Kuciaka, Jozef, ktorý apeluje na všetkých slušných ľudí a vyzýva ich, aby vystúpili zo zla.

"Ďakujem Vám všetkým, čo ste s nami. Aj keď nie vždy odpíšem, veľmi si to vážim. Každý, kto stratil blízkeho, vie, aká je to bolesť a neprajem ju nikomu. Zomrela nejaká časť v každom z nás a nič z bežných životných situácií už nedokážeme prežívať naplno. Ale jedno viem, málokto z nás do týchto udalostí čítal toľko tlače, sledoval toľko správ ako dnes a už sme mnohí z toho unavení. Ale hanbím sa aj sám za seba, hanbím sa, že doteraz som sa nezaujímal a neveril, že sa dá niečo zmeniť. Ale už verím, prosím neprestaňme sa zaujímať, aby sme raz boli hrdí na to, že žijeme v štáte, v ktorom sa nemusíme báť a na ktorý sme hrdí. Prosím všetkých čestných ľudí, či už v politike, v justícii, v polícii, vystúpte zo zla, teraz je na to ten čas. Nech je nám Janko všetkým starším bratom, ukázal nám, že dobro ešte žije a dal nám nádej na zmenu zmýšľania," napísal Jozef na sociálnej sieti.

Viac o téme: VraždaNovinárJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu