Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Liptovskom Mikuláši zabojuje o primátorskú stoličku aj poslanec Vincent Kultan

Vincent Kultan
Vincent Kultan (Zdroj: Facebook/Vincent Kultan)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Opozičný poslanec Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši Vincent Kultan sa bude uchádzať v tohtoročných komunálnych voľbách o post primátora mesta. Mesto dnes podľa neho bojuje s veľkými dlhmi a vážnymi finančnými rizikami pre najbližšiu budúcnosť.

„Je potrebné hľadať nové a moderné riešenia v oblasti dopravy, výstavby, odpadového hospodárstva školstva, športu či stavu verejných financií. Nechceme rozhádané mesto. Chceme mesto, kde sa zvyšuje počet obyvateľov, a hlavne, kde sa zvyšuje počet spokojných obyvateľov. Sme presvedčení, že deliaca čiara už nie je medzi červeným a modrým, medzi ľavým a pravým, ale medzi neslušným a tým poctivým. To je zápas, ktorí slušní ľudia potrebujú vyhrať aj v našom meste,“ zdôraznil poslanec mestského zastupiteľstva.

Za súčasť novej kultúry v mestskej politike považuje aj otvorenosť. „Preto chceme postupne predstaviť kandidátov na poslancov a najbližších spolupracovníkov. Bude to nový a svieži tím plný mladých ľudí, ktorí to myslia s týmto mestom naozaj dobre. Postupne predstavíme aj program Nový Mikuláš, ktorý bude novou a dlhodobou víziou pre naše mesto,“ doplnil Kultan. Kandidovať budú spoločne s podporou politických strán.

Zároveň ako prvú predstavil aj svoju poslaneckú kolegyňu Annu Dvorščákovú, ktorá sa bude opäť uchádzať o priazeň voličom vo svojom volebnom obvode na sídlisku Podbreziny. V prípade ich spoločného úspechu vo voľbách by sa podľa Kultana mala stať zástupkyňou primátora. Dvorščákovú vníma ako záruku slušnej a poctivej práce pre všetkých obyvateľov mesta. „Som poctený, že prijala ponuku a stojí dnes pri mne,“ dodal.

Kampaň chcú financovať z vlastných peňazí a z príspevkov sympatizantov prostredníctvom transparentného účtu. Nepočíta s finančne náročnou kampaňou. „Chceme sa čo najviac stretávať s ľuďmi, počúvať ich názory a návrhy. Naším cieľom je otvorená a priama komunikácia. Z osobných stretnutí s občanmi viem, že ľudia chcú diskutovať a nám na ich názoroch záleží,“ dodal Kultan.

Viac o téme: VoľbyPrimátor Liptovský MikulášVincent Kultan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu