Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Václav Mika v nedeľu ohlási, či bude kandidovať za primátora Bratislavy

Václav Mika
Václav Mika (Zdroj: Foto: TASR - Michal Svítok)

Bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika ohlási v nedeľu (3.6.) svoje rozhodnutie, či bude v tohtoročných komunálnych voľbách kandidovať za primátora Bratislavy. Potvrdil to pre TASR.

V piatok (1.6.) majú tiež oznámiť opozičné OĽaNO a SaS, akého kandidáta v boji o post bratislavského primátora podporia. Podľa informácií TASR to má byť starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva.

Kandidátom na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách je architekt, mestský aktivista a hudobník Matúš Vallo. Kresťanskodemokratické hnutie postaví vo voľbách ako kandidátku na bratislavskú primátorku Caroline Líškovú.

O primátorský post zvažujú zabojovať starostovia bratislavských mestských častí Jozef Krúpa zo Záhorskej Bystrice a Ján Mrva z Vajnôr. O tom, akým spôsobom sa zapojiť do komunálnych volieb, rozmýšľa tiež bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Medzi možnými kandidátmi sa spomína aj poslanec Národnej rady SR a bratislavský mestský poslanec Ján Budaj. 

Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa podľa vlastných slov ešte nezaoberá svojou kandidatúrou v tohtoročných komunálnych voľbách.

Viac o téme: RTVSVáclav Mika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu