Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

K Labudovi si prisadne dokumentnaristka a filmový kritik

Marián Labuda
Marián Labuda

Mladí filmári z celého sveta sa budú aj na 16. ročníku MFF Artfilm Trenčianske Teplice - Trenčín (27. júna – 6. júla) uchádzať o cenu Modrý anjel.

O tom, kto ju nakoniec získa rozhodne päťčlenná medzinárodná porota, rumunský režisér a scenárista Cristian Mungiu, macedónska herečka Labina Mitevska, slovenský herec Marián Labuda, ďalšou ženou v hlavnej porote je Claudia Landsberger z Holandska.

Pracovala ako televízna dokumentaristka, venovala sa aj fotografii. Claudia Landsberger sa vo filmovom priemysle venuje produkcii, akvizíciam a marketingu. Od roku 1995 je výkonnou riaditeľkou Holland Film, organizácie, ktorá propaguje holandské filmy v zahraničí. Je prezidentkou a zároveň zakladajúcou členkou European Film Promotion, ktorá združuje 28 európskych krajín a pomáha šíreniu európskeho filmu. Organizuje tiež berlínsku prezentáciu mladých európskych hercov - Shooting Stars. Od roku 2001 sa Claudia Landsberger podieľa na výbere súťažných filmov pre festival v Berlíne, okrem toho je konzultantkou pre filmový festival Los Angeles a filmový trh Cinemart na festivale v Rotterdame. Pôsobí aj na mnohých ďalších festivaloch a tiež ako mediálna a scenáristická konzultantka.

Päticu tohtoročných porotcov doplní filmový kritik magazínu Screen International David D'Arcy, ktorý prispieva aj do mnohých ďalších publikácií, ako napríklad prestížny mesačník The Art Newspaper alebo mesačnik Art & Auction, kde pôsobí ako prispievajúci editor. Jeho kritiky môžu pravidelne počuť aj poslucháči BBC Radio v programe Front Row.  David D'Arcy sa zúčastňuje  festivalov po celom svete, mnohé z nich ho pozývajú do poroty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu