Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Blesková svadba slovenského speváka: Zásnuby už po mesiaci... Túto ženu musel mať!

Dušan Grúň Zobraziť galériu (3)
Dušan Grúň (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Zapáčila sa mu, keď ju videl vo filme a náhoda ich o pár dní zviedla dokopy. Zdá sa, že spevák Dušan Grúň zažil povestnú lásku na prvý pohľad. Svoju Majku už po mesiaci požiadal o ruku a šťastní sú spolu doteraz.

Dušan Grúň sa narodil v Žiline 26. mája 1942. Po maturite v roku 1959 v Košiciach sa vybral do Ostravy študovať na Vysokú školu banskú. Práve k tomuto mestu sa viažu aj jeho aj jeho hudobné začiatky. V amatérskej kapele hral na trúbke a trombóne a keďže nik nechcel spievať, ujal sa spevu.

Galéria: Dušan Grúň

Do profesionálneho orchestra Iva Pavlíka sa dostal v roku 1963 a s ním absolvoval prvé rozhlasové a gramofónové nahrávky. S týmto orchestrom a so spevákmi Karlom Gottom, Waldemarom Matuškom, Helenou Vondráčkovou a ďalšími vystupoval i v Spolkovej republike Nemecko. Spieval aj s Ostravským rozhlasovým orchestrom a s orchestrom Rudolfa Sochora.

Grúň spolupracoval aj s Tanečným orchestrom Československého rozhlasu s dirigentom Karlom Krautgartnerom. V orchestri Juraja Velčovského účinkoval od mája 1965. Prvými hitmi s týmto orchestrom boli skladby Hrmí a Starý rodný dom, v origináli Green, Green Grass Of Home speváka Toma Jonesa.

Blesková svadba slovenského speváka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RTVS)

Väčšinu svojich hitov nahral v období od roku 1968. Boli to skladby napríklad Butterfly, Plavovláska, Kde si bola keď tu hrmelo, Malvína či Synček neplač. Vyšlo mu niekoľko dlhohrajúcich platní a CD nosičov.

Naposledy v roku 2012 Grúňovi vyšiel album piesní Lebo ťa mám rád s podtitulom Spomienka na Franka Sinatru. Potom nasledovali štyri albumy pod názvom Evergreeny. Popularitu si udržal aj vďaka častému účinkovaniu v televíznych zábavných a hudobných programoch. Bol jedným zo spevákov, ktorí naspievali hymnu Nájdi svoju nádej kampane Na kolesách proti rakovine, ktorá odštartovala v roku 2002.

Dušan Grúň je ženatý od novembra 1966. Svoju Majku videl najprv vo filme Nylonový mesiac – bola totiž modelka a amatérska herečka. A už o pár dní sa stretli na študentskom internáte Mladá garda. Zásnuby prebehli hneď po mesiaci. „Majka mi dala domov, istotu, všetko...“ vyznal sa Grúň pred pár rokmi v Novom čase. 

Blesková svadba slovenského speváka:
Zobraziť galériu (3)

Viac o téme: Dušan Grúň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu