Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

30 rokov po filme Thelma a Louise: Takto teraz vyzerá milenka Brada Pitta!

Geena Davis Zobraziť galériu (5)
Geena Davis (Zdroj: Columbia Pictures)

LOS ANGELES - Keď minulý rok získal Brad Pitt Oscara, ďakoval aj kolegyni Geene Davis. Pred 30 rokmi si zahrali milencov vo filme Thelma a Louise. Dnes herečka oslavuje 65 rokov.

Geena Davis sa narodila 21. januára 1956. Ako dieťa sa zaujímala o hudbu a hrala na niekoľko nástrojov. Nakoniec vyštudovala na Bostonskej univerzite dramatické umenie. 

Galéria: Geena Davis

Po skončení školy ale podpísala modelingovú zmluvu. Ako modelku si ju všimol režisér Sydney Pollack, ktorý ju obsadil do filmu Tootsie s Dustinom Hoffmanom. Film bol mimoriadne úspešný, získal aj niekoľko nominácií na Oscara a je považovaný za kultovú klasiku. 

Dustin Hoffman a Geena
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Columbia Pictures)

Neskôr sa objavila vo filme Mucha či Beetlejuice. V roku 1991 uzrel svetlo sveta film Thelma a Louise, kde hrala po boku Susan Sarandon. To bol ďalší film, ktorý sa stal klasikou a dokonca zaň v tom čase získala nomináciu na Oscara ako najlepšia herečka.

V snímke si strihla románik s Bradom Pittom. Ten sa jej a režisérovi Ridleymu Scottovi minulý rok v oscarovej reči poďakoval, že mu dali príležitosť. Išlo prakticky o jeho prelomovú rolu. 

Susan Sarandon a Geena
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MGM)

Brad Pitt a Geena
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MGM)

Geena je známa aj z filmov ako Veľké víťazstvo, Dlhý bozk na dobrú noc, či Myšiak Stuart Little. Objavila sa aj v seriáli Klinika Grace. 

Herečka má za sebou tri manželstvá – s podnikateľom Richardom Emmolom, hercom Jeffom Goldblumom a filmovým tvorcom Rennym Harlinom.  

Od roku 1998 randila s chirurgom Rezzom Jarrahym, s ktorým má tri deti. Údajne sa vzali v roku 2001, keď ale Rezza požiadal v roku 2018 o rozvod, Geena odpovedala vyhlásením, že v skutočnosti ich manželstvo nebolo nikdy zlegalizované. 

Geena Davis je členkou Mensy a známou aktivistkou za práva žien. 

Geena Davis a Alysia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram gdigm)

Viac o téme: Geena Davis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu