Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desivé svedectvo slávnej Češky: Ku krku jej priložil nôž a potom... Všade bola krv!

Petra Kvitová Zobraziť galériu (4)
Petra Kvitová (Zdroj: TASR)

PROSTĚJOV - Najhoršie chvíle jej života! Hoci dnes známa česká tenistka Petra Kvitová slávi 34 rokov, zrejme jej občas prebleskne hlavou, že tu už nemusela byť. Pred pár rokmi totiž zažila desivé prepadnutie a musela sa brániť mužovi s nožom v ruke...

Petra Kvitová sa narodila 8. marca 1990. Od roku 2006 hrá profesionálne tenis a má na konte takmer tridsiatku víťazstiev v turnajoch WTA. 

Galéria: Tenistka Petra Kvitová

Vo finále Wimbledonu 2011 porazila Mariu Šarapovovu a o tri roky neskôr získala svoj druhý titul. Po Martine Navrátilovej sa stala druhou Češkou, ktorá sa stala šampiónkou viac než len raz. V roku 2011 bola tiež vyhlásená za hráčku roka a patrila jej 2. priečka v rebríčku WTA. 

Desivé svedectvo slávnej Češky:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Jej kariéra, ale aj život však boli ohrozené v decembri 2016. Petru totiž v jej byte v Prostějove napadol muž, ktorý tvrdil, že prišiel skontrolovať kotol a teplú vodu. „Požiadal ma, aby som pustila teplú vodu a v tom momente som mala nôž na krku. Chytila som ho oboma rukami,” vypovedala na súde. „Držala som ostrie ľavou rukou, trhla som ním, spadla som na podlahu a všade bola krv,” dodala. 

Desivé svedectvo slávnej Češky:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Práve ľavá ruka je tá, ktorou Petra drží raketu. Po útoku vraj bol jeden z jej prstov takmer odrezaný a lekári jej dávali len veľmi malú šancu, že bude opäť stáť na kurtoch. Slávna Češka však ukázala., že je bojovníčka a vrátila sa do hry už o päť mesiacov a odvtedy vyhrala niekoľko turnajov. „Vždy som vedela, že som bojovníčka na kurte, ale netušila som, že som dokonca ešte väčší bojovník mimo kurtov,” povedala pre BBC. 

Viac o téme: Petra Kvitová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu