Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Známa česká herečka a režisér: Rozvod po 14 rokoch kvôli kolegovi a potom... Osud!

Daniela Kolářová Zobraziť galériu (8)
Daniela Kolářová (Zdroj: csfd/Česká televize)

PRAHA - Často bývala spájaná s kolegom Jaromírom Hanzlíkom, s ktorým si zahrala v mnohých filmoch. V skutočnosti ale svojho manžela opustila kvôli inému hercovi - o desať rokov mladšiemu Martinovi Stropnickému. Románik však dlho nevydržal a Daniela Kolářová sa vrátila k svojmu osudovému mužovi. A opäť sa za neho vydala.

Daniela Kolářová sa narodila 21. septembra 1946. Vyrastala v Karlových Varoch, kde ako 9-ročná dostala svoju prvú malú úlohu v divadle. Rozmýšľala aj nad športovou kariérou, no herectvo nakoniec zvíťazilo. 

Známa česká herečka a
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Prvú veľkú rolu vo filme dostala ešte ako študentka. V 70. a 80. rokoch bola jednou z najobsadzovanejších filmových a televíznych herečiek. Jej najčastejším hereckým partnerom bol Jaromír Hanzlík, napríklad vo filmoch Slasti otce vlasti, Noc na Karlštejně, Léto s kovbojem i v seriáli Taková normální rodinka. 

Známa česká herečka a
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Okrem toho si Kolářová zahrala aj vo filmoch ako Na samotě u lesa, V zámku a podzámčí, Obecná škola, Oběti a vrazi, či Vratné láhve. Nevyhýbala sa ani seriálom. 

V súkromí sa vydala za režiséra Jiřího Ornesta, s ktorým chodila do školy. Manželská idylka však skončila po 14 rokoch, keď sa Daniela zahľadela do podstatne mladšieho Martina Stropnického. Obaja sa rozviedli, nakoniec však zistili, že išlo len o akési pobláznenie a obaja sa vrátili k expartnerom. Stropnický neskôr svoju ženu opäť opustil a dnes je ženatý s Veronikou Žilkovou.

Zato Kolářová už Ornesta neopustila. Dokonca sa za neho opäť vydala. Bol to proste jej osudový muž. „Bolo to normálne rozhodnutie, veď sme spolu žili. Preto sme sa rozhodli náš vzťah legalizovať aj druhý raz,” uviedla dávnejšie pre české médiá. S režisérom, s ktorým má dvoch synov, bola až do jeho smrti v roku 2017. 

Známa česká herečka a
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: CT)

Známa česká herečka a
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Prima FTV)

Viac o téme: Daniela Kolářová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu