Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenský herec prežil útok: 37 mŕtvych, operácia a potom... Udali ho!

Ľuboš Kostelný Zobraziť galériu (8)
Ľuboš Kostelný (Zdroj: falcon)

BRATISLAVA - Vynikajúci herec Ľuboš Kostelný (38) sa už divákom predstavil v rôznych polohách - v komickej aj dramatickej. Tú najväčšiu drámu však zažil v súkromí, keď v roku 2011 prežil teroristický atentát v Rusku. Takmer 40 mŕtvych, zranená Zuzana Fialová a on sa tiež musel podrobiť operácii. A len mesiac potom...

Ľuboš Kostelný sa narodil 5. júla 1981 v Martine. Študoval na konzervatóriu a neskôr aj na VŠMU v Bratislave. Od roku 2003 je s malou prestávkou stálym členom Slovenského národného divadla. 

Na doskách i pred kamerami stvárňuje rôznorodé charaktery. Televízni diváci ho mohli vidieť v komediálnej polohe napríklad v seriáli Profesionáli (JOJ) a v dramatickej zas v Búrlivom víne (Markíza). 

Slovenský herec prežil útok:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV JOJ)

V rámci filmu je Kostelný obľúbený aj v susedných Čechách. Mohli ste ho vidieť v snímkach ako Krajinka, Rebelové, Muzika, Bratislavafilm, Love, Wilsonov, Všetko alebo nič alebo Uzly a pomaranče. Tiež v seriáloch Prázdniny, Za sklom, Kukučka, či Zita na krku. 

Jeho osobný život sa dostal do centra pozornosti koncom januára 2011. Vtedy sa s kolegyňou Zuzanou Fialovou a sestrou Alexandrou vybral do Moskvy. Letiskom Domodedovo v tom čase otriasol výbuch. Ako vyšlo najavo, išlo o teroristický útok, pri ktorom zahynulo 37 ľudí a 180 ich bolo zranených. Kostelného museli operovať.

Slovenský herec prežil útok:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: falcon)

Po návrate z Ruska si však zažil ďalšie krušné chvíle. Tri týždne po útoku sa totiž vybral na českú diskotéku, odkiaľ ho nakoniec vyvádzali policajti. Isté dievča totiž zavolalo na policajnú linku s tým, že videlo hľadaného teroristu, ktorého podobizeň bola vysielaná v televízii. 

Išlo práve o Kostelného. „To dievča videlo moju tvár v súvislosti s útokom v Moskve a asi bola opitá, tak sa jej to akosi spojilo,” uviedol herec v rozhovore s mužmi zákona. 

Slovenský herec prežil útok:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Ľuboš Kostelný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu