Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Koniec prišiel náhle: Posledné FOTO slovenskej legendy pred smrťou

Ivan Palúch Zobraziť galériu (10)
Ivan Palúch (Zdroj: FS Barrandov)

MARTIN/TRENČIANSKE TEPLICE - Jeho odchod bol náhly a nečakaný... Veď len týždeň pred smrťou sa Ivan Palúch (†75) objavil na filmovom festivale. Verejnosť netušila, že len dva dni po spoločenskej akcii ho museli hospitalizovať v martinskej nemocnici.

Ivan Palúch sa narodil 20. júna 1940. Zamlada sa venoval prednesu poézie a pôsobil aj v ochotníckom súbore. Jeho cesta preto smerovala na Vysokú školu múzických umení. Štúdium nedokončil, keď sa zistilo, že má vrodenú očnú vadu. 

Angažovali ho však v divadle a neskôr začal hrávať aj vo filmoch. Najznámejší je z rozprávky Princ Bajaja a seriálu Adam Šangala. Zahral si aj vo filmoch ako Markéta Lazarová, Ucho, Pacho, hybský zbojník, Noční jazdci, Nejasná správa o konci sveta, Nedodržaný sľub a v mnohých ďalších. 

Koniec prišiel náhle: Posledné
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Tento svet opustil 3. júla 2015, v deň, keď sa Slovensko naposledy lúčilo s legendárnym Ladislavom Chudíkom. Skonal po piatich dňoch hospitalizácie v martinskej nemocnici. Tam ho prijali len dva dni po tom, ako sa zúčastnil Art Film Festu. 

Predstaviteľ Princa Bajaju sa objavil v spoločnosti, do ktorej mali prístup len VIP hostia a vyzeral naozaj dobre. Podľa prítomných sa cítil skvele, žartoval, príjemne sa zabával a s hereckými kolegami si dokonca vypil aj šampanské. Rozhodne nič nenasvedčovalo tomu, že mu do konca života zostáva posledný týždeň. No ako sa hovorí, ľudský osud je nevyspytateľný... 

Koniec prišiel náhle: Posledné
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Moët & Chandon)

V deň, keď naposledy vydýchol, mal byť dokonca prepustený do domácej liečby. No jeho stav sa z ničoho nič rapídne zhoršil. „Dnes mal ísť so mnou domov, ešte večer sme spolu volali a cítil sa dobre, zomrel náhle,“ povedala vtedy pre agentúru TASR hercova partnerka. 

Koniec prišiel náhle: Posledné
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Moët & Chandon)

Viac o téme: Ivan Palúch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu