Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Tragédia českého speváka: Rozvod, mladšia žena a krátko nato... SMRŤ!

Karel Zich Zobraziť galériu (6)
Karel Zich (Zdroj: karelzich.cz)

PRAHA/PORTO VECCHIO - Osudnou sa mu stala láska! Spevák Karel Zich (†55) stretol recepčnú Janu v čase, keď mali s prvou manželkou čerstvo narodenú dcérku. Počkali niekoľko rokov, umelec sa rozviedol a potom sa vzali. Nová žena ho priviedla k potápaniu a to sa mu stalo osudným. Z dovolenky na Korzike sa už nevrátil...

Karel Zich patrí k nezabudnuteľných českých spevákom. Záujem o hudbu prejavil už v útlom veku, fascinovala ho bratova platňa s nahrávkou Elvisa. Navyše mali aj podobné hlasy a v jednom muzikáli ho dokonca stvárnil, a tak mal prezývku český Elvis. 

Po konzervatóriu vyštudoval estetiku a sociológiu, dokonca mal aj doktorát z filozofie. 

Tragédia českého speváka: Rozvod,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: CT)

V súkromí bol Karel Zich 24 rokov ženatý s Natašou, s ktorou mal dve deti. No už krátko po narodení toho prvého, dcéry Adely, stretol recepčnú Janu. Medzi spevákom a o 17 rokov mladšou študentkou hneď preskočila iskra. On sa však vrátil domov k žene, s ktorou mal neskôr ešte syna Karla. „Nemohli sme v tom pokračovať. Mal som rodinu a až po rokoch, keď nám nevyšli vzťahy, sme sa k sebe vrátili,” povedal kedysi. 

Spevák sa rozviedol na sklonku roku 2001 a v nasledujúcom roku si vzal Janu. Práve ona ho priviedla k potápaniu. Spevák mal už predtým záľubu v viacerých športoch a bol fyzicky zdatný, preto s novým koníčkom nemal žiadny problém. 

Tragédia českého speváka: Rozvod,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: youtube.com)

V roku 2004 sa manželia vybrali na Korziku, kde sa s partiou ďalších ľudí venovali aj potápaniu. Do Česka však zrazu dorazila správa, že spevák je po smrti. Prvé informácie hovorili, že zahynul práve pri potápaní, neskôr organizátori zájazdu spresnili, že Zich sa normálne vynoril a skolaboval až na brehu. 

Za príčinu jeho smrti sa preto najprv označovalo utopenie, neskôr sa predpokladalo, že jeho telo nezvládlo rýchle vynorenie. Po pitve vyšlo najavo, že Karel dostal infarkt. Trpel totiž ochorením srdca a ciev a jeho telo nezvládlo fyzickú záťaž. Ako sa však vyjadril lekár, ktorý pitvu vykonal, umelca mohla zabiť aj dlhšia trasa na bicykli alebo prechádzka. 

V júni 2004 oslávil 55 rokov a 13. júla už bol mŕtvy. 

Tragédia českého speváka: Rozvod,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: CT)

Najznámejšie hity Karla Zicha: Máš chuť majoránky, Paráda, Alenka v říši divů, Mosty, Ghetto, Jeden tón, Já ti zpívám... 

Viac o téme: Karel Zich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu