Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Peklo slovenskej herečky: Rakovina prišla aj druhýkrát!

Jana Hubinská Zobraziť galériu (8)
Jana Hubinská (Zdroj: CT)

BRATISLAVA - Vždy pozitívne naladená, ale hlavne nezlomná. Tak by sa dala charakterizovať herečka Jana Hubinská. Vždy žila naplno, ale osud jej prichystal aj niekoľko prekážok - dvakrát jej diagnostikovali rakovinu a postihla ju dokonca aj slepota...

Jana Hubinská sa narodila 7. júna 1964. V rámci profesie sa vybrala umeleckou cestou, do života však podedila čo-to aj po svojich rodičoch, mame parašutistke a otcovi pilotovi. Skákanie jej zakázali, a tak našla záľubu v motorkách, jachtingu alebo horolezectve. Žije proste naplno. 

Párkrát ju však osud nepekne pribrzdil. V roku 2003 jej prvýkrát diagnostikovali rakovinu, išlo o dedičné ochorenie prsníka. Ona sa však ničomu nepoddala a nenechala sa ľutovať. Ako v minulosti prezradila, už niekoľko dní po operácii hrala v predstavení Donaha a ostatní kolegovia nemali o ničom ani len tušenia. Dokonca začala nakrúcať seriál Rodinné tajomstvá a prijala ponuku stať sa porotkyňou šou Slovensko hľadá SuperStar.

Jana Hubinská na zábere z roku 2003
Zobraziť galériu (8)
Jana Hubinská na zábere z roku 2003  (Zdroj: TASR)

Rakovina však zaútočila aj druhý raz, napadla štítnu žľazu. Herečka si všimla hrčku na krku a musela čo najrýchlejšie podstúpiť operáciu. V tom čase mala obavy, že môže prísť pri zákroku o hlasivky. Našťastie, operácia dopadla dobre. 

Herečku však neobišla ani zlomenina nohy, keď jej končatinu privalila ťažká motorka. A v závere roka 2017 sa borila so slepotou. Ako Topkám povedala, od septembra vtedy prežívala najhoršie obdobie v živote, ktoré vyvrcholilo oslepnutím na jedno oko. Po dvoch operáciách sietnice sa jej našťastie zrak vrátil. 

Okrem hrania Jana Hubinská aj spieva.
Zobraziť galériu (8)
Okrem hrania Jana Hubinská aj spieva.  (Zdroj: Instagram JH)

Jana Hubinská je známa ako pozitívne naladená, nezlomná a nesmierne talentovaná žena. Hrala aj v mnohých českých snímkach. Účinkovala vo filmoch a seriáloch ako Zdivočelá země, Južná pošta, Děvčátko, Rodinné tajomstvá, Pupendo, Kolonáda, Revival... 

Viac o téme: Jana Hubinská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu