Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Takmer 50 rokov napätých vzťahov medzi slovenskými herečkami: Preboha, veď sú švagriné!

Eva Matejková Zobraziť galériu (6)
Eva Matejková (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Desaťročia trvajúce manželstvá sú čoraz zriedkavejšie a najmä v umeleckých kruhoch. Herečka Eva Matejková (72) však čoskoro oslávi už 50 rokov od svadby s kolegom Mariánom Slovákom (73). Takmer rovnako dlho ale trvajú nedobré vzťahy s jeho sestrou, tiež herečkou Kamilou Magálovou (71).

Eva Matejková sa narodila 2. júna 1950. Jej mama bola zanietená ochotníčka a dcéra sa vybrala rovnakou cestou. Potom dostala šancu účinkovať v profesionálnom divadle. Dlhé roky pôsobila v Nitre, neskôr prešla na Novú scénu v Bratislave. Nakoniec skončila na voľnej nohe. 

Takmer 50 rokov napätých
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Archív Divadla Andreja Bagara)

V auguste oslávi 50. výročie svadby so svojím kolegom Mariánom Slovákom. Zaregistrovali sa navzájom už na prijímacích pohovoroch na VŠMU, dali sa dokopy ale až v druhom ročníku. Ich svadba bola malá, zúčastnilo sa jej len 12 ľudí. A tiež bol rýchla, ako herečka uvádza, trvala len 6 minút a ponáhľali sa pozerať futbalový zápas – obaja sú veľkými fanúšikmi futbalu. 

Túto vášeň zdedil aj ich syn, meno Samuel Slovák je určite známe každému priaznivcovi Slovanu. Okrem neho majú ešte syna Stanislava a dcéru Svetlanu – tí obaja skončili v divadelnej brandži. 

Takmer 50 rokov napätých
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Manželia Slovákovci sú príbuzní aj s ďalšou známou tvárou. Herečka Kamila Magálová je totiž Mariánovou sestrou. Bohužiaľ, už takmer 48 rokov ich vzťahy nie sú práve najlepšie. Naštrbili ich viaceré udalosti – rozvod rodičov, predaj bytu po babičke a tiež Mariánova známosť s Evou Matejkovou, ktorá sa Kamile údajne vôbec nepozdávala a nechcela ju prijať do rodiny. Herec na túto tému verejne nehovorí, označuje ju za Pandorinu skrinku svojej rodiny. 

Eva Matejková hrala v mnohých televíznych filmoch, divákom je známa aj zo seriálov Búrlivé víno či Susedia. 

Viac o téme: Eva Matejková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu