Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Česko-slovenský idol žien a úspešný herec, ale... Pozor, má psychickú poruchu!

Marek Vašut Zobraziť galériu (4)
Marek Vašut (Zdroj: Jan Zemiar)

PRAHA - Pre mnohé ženy z Čiech a Slovenska je Marek Vašut (59) sexsymbolom. No hoci sa môže chváliť veľkou popularitou, záujmom žien a skvelou kariérou, je tu aj niečo, s čím tento herec bojuje takmer celý život. Mnohí zjednodušene hovoria, že má depresie, no v skutočnosti ide o afektívnu poruchu.

Marek Vašut sa narodil 5. mája 1960. Vo filmoch sa začal objavovať u ako dieťa, a tak jeho kariéra smerovala práve k tejto oblasti. Neskôr sa však začal venovať aj písaniu básní a maľovaniu. 

Na konte má účinkovanie v množstve seriálov a filmov, z tých najznámejších spomenieme Lásku z pasáže, Kamaráta do dažďa 2, Koniec básnikov v Čechách, Mission: Impossible, Českú spojku, Kameňák, Román pre ženy, Bathory. 

Marek Vašut účinkoval aj v slovenskej šou Let's Dance.
Zobraziť galériu (4)
Marek Vašut účinkoval aj v slovenskej šou Let's Dance.

Napriek všetkým úspechom je však Vašut už roky pod dohľadom psychiatra. „Tá choroba, ktorej sa nepresne hovorí depresia, v mojom prípade vyžaduje kontinuálnu pravidelnú liečbu. Vďaka moderným medikamentom je to úplne v pohode a máte to pod kontrolou,” povedal pred pár rokmi pre iDnes.cz. 

Herec má afektívnu poruchu, čo je ochorenie postihujúce náladu a emócie. Ako sám hovorí, najťažšie je priznať si, že človek naozaj potrebuje odbornú pomoc. Ani on sám sa nezačal liečiť úplne dobrovoľne a chvíľu mu trvalo, kým sa s tým vyrovnal. Dnes o tom hovorí verejne a vyzýva ľudí, aby sa nebáli vyhľadať pomoc. 

so Zuzanou Kanócz vo filme Román pre ženy
Zobraziť galériu (4)
so Zuzanou Kanócz vo filme Román pre ženy  (Zdroj: Román pre ženy)

Viac o téme: Marek Vašut
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu