Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Búrlivák s úžasným hlasom KEDYSI a DNES

Axl Rose Zobraziť galériu (7)
Axl Rose (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Je legendou a v posledných rokoch píše ďalší kus hudobnej histórie. Axl Rose sa stal populárnym ako zakladateľ skupiny Guns N' Roses, s ktorou zažil vrchol popularity v 90. rokoch. V poslednom čase je však spätý aj s ďalšou legendárnou kapelou - AC/DC.

Axl Rose sa narodil 6. februára 1962. Nemal veľmi šťastné detstvo, údajne ho obťažoval vlastný otec a ďalší manžel jeho mamy zas nešiel ďaleko po fyzické tresty. Axlovým únikom sa stala hudba. 

Od roku 1980 bol členom rôznych kapiel, kým nezaložil Guns N' Roses (1985). Skupina zažila svoje najlepšie časy koncom 80. a počas 90. rokov. Rose bol viacerými odbornými médiami označený za jeden z najväčších spevákov v histórii. 

Búrlivák s úžasným hlasom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

V 90. rokoch sa Axl načas stiahol z verejného života. Ďalej tvoril, ale odmietol napríklad účasť na akcii, keď mal byť uvedený do rockovej siene slávy. Dokonca žiadal svoje vylúčenie. 

Až v roku 2016 sa dala skupina opäť dokopy. V tom istom roku bol Axl požiadaný, aby zaskočil za Briana Johnsona v zoskupení AC/DC. Mnohí možno očakávali prepadák, ale Rose na pódiu doslova triumfoval a začal tak písať ďalšiu zaujímavú kapitolu hudobnej histórie. 

Búrlivák s úžasným hlasom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Axl Rose
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu