Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Svetoznáma speváčka: Závislý partner, mŕtvy syn... Samovražedné myšlienky!

Annie Lennox Zobraziť galériu (5)
Annie Lennox (Zdroj: TASR)

LONDÝN - Annie Lennox je na speváckej scéne jedinečných zjavom. Neúspešné začiatky a drogová závislosť jej partnera ju však priviedli k depresiám. A život jej uštedril ešte ďalšiu krutú ranu - smrť dieťaťa.

Annie Lennox sa narodila 25. decembra 1954 v Škótsku. Ako tvrdí, život tam bol tvrdý a rodičia nemali dostatok peňazí. Ale snažili sa jej zabezpečiť adekvátne vzdelanie. Po štúdiu na dievčenskej škole sa dostala na londýnsku Royal Academy of Music. 

Klasická hudba ju však čoskoro omrzela a zo školy odišla. Začala sa živiť ako čašníčka a pri tejto práci spoznala Davida Stewarta. Zamilovali sa do seba a založili si skupinu. Spočiatku sa im ale príliš nedarilo a dostali sa do dlhov. Dave bol navyše drogovo závislý.

Eurythmics: David Stewart a Annie Lennox
Zobraziť galériu (5)
Eurythmics: David Stewart a Annie Lennox  (Zdroj: TASR)

U Annie tieto nepríjemné okolnosti spustili záchvaty paniky a depresie. Ako sa neskôr vyjadrila, bolo to totálne peklo a podobnú traumu by už zažiť nechcela. „Bola som tak deprimovaná, že som nemohla vstať z postele. Smerovala som k samovražde,” priznala speváčka. 

Našťastie sa ale vzchopila a rozhodla sa seba aj svojho partnera dostať von z bezútešnej situácie. Založili novú kapelu - Eurythmics. Prvý album ešte neohúril, ale tým druhým si získali slávu. Na konte majú hity ako Love Is a Stranger, Sweet Dreams (Are Made of This), Who´s That Girl?, Here Comes the Rain Again, There Must Be an Angel (Playing with My Heart), When Tomorrow Comes, The Miracle of Love alebo Angel. 

Annie Lennox
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Po desiatich rokoch prišla na Dava kríza a Annie sa rozhodla skúsiť sólovú kariéru. V tej je nemenej úspešná. Stačí spomenúť len piesne Why a Walking on Broken Glass. 

Život jej však v súkromnom živote uštedril ešte jednu hroznú ranu. S láskou očakávaný syn Daniel sa v decembri 1988 narodil mŕtvy. „Prísť o dieťa je jedna z najhorších bolestí na svete.” Dnes je Annie matkou dvoch dcér a v roku 2012 sa tretí raz vydala. 

Viac o téme: Annie Lennox
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu