Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najlepší Slovák v Taliansku: Pokoril aj veľkú legendu

Marek Hamšík Zobraziť galériu (4)
Marek Hamšík (Zdroj: sscnapoli.it)

NEAPOL - Keď ľuďom zo zahraničia vysvetľujete, odkiaľ ste, väčšinou stačí povedať jeho meno. Marek Hamšík patrí k najlepším slovenským futbalistom a poznajú ho po celom svete. Už roky hrá za taliansky Neapol a hoci uvažoval o prestupe, rozhodol sa zostať. V svetlomodrom drese už prekonal aj rekord legendárneho Diega Maradonu.

Marek Hamšík sa narodil 27. júla 1987. Ako profesionálny futbalista hrá na pozícii stredopoliara a už od roky je oporou talianskeho Neapolu. Niekoľkokrát sa ocitol v nominácii najlepších 11 hráčov talianskej ligy (Serie A). 

Ešte nedávno to síce vyzeralo tak, že slovenský hráč opustí Taliansko, no rozhodol sa zostať. Ako v uplynulých dňoch potvrdil, za jeho zotrvaním pod Vezuvom je nový tréner "partenopei" Carlo Ancelotti.Som rád, že budem naďalej nosiť na sebe neapolský dres. Tréner mi mnohokrát telefonoval, keď som bol na Slovensku a povedal, že ma chce v mužstve," vyhlásil Hamšík pre Sky Sport Italia.

Marek Hamšík so svojimi spoluhráčmi z Neapolu
Zobraziť galériu (4)
Marek Hamšík so svojimi spoluhráčmi z Neapolu  (Zdroj: SITA)

V drese Neapolu niekoľkokrát prepisoval históriu. V apríli si na svoje konto pripísal 388. súboj za toto mužstvo v Serii A, čím prekonal rekord Giuseppeho Bruscolottiho. Ako v tom čase uvádzali tlačové agentúry, Hamšík je najlepší už v troch štatistikách svojho klubu - v súťažných dueloch dal spolu 119 gólov a v európskych pohároch nastúpil na 74 stretnutí.

Ešte predtým sa mu dokonca podarilo prekonať rekord Diega Maradonu. Legendárny Argentínčan nastrieľal za Neapol 115 gólov, v januári ho Marek prekonal 116. presným zásahom. Odvtedy svoju streleckú štatistiku ešte vylepšil. S Maradonom si na znak úcty vymenili dresy. 

Najlepší Slovák v Taliansku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Marek Hamšík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu