Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vyšetrovateľka z CSI: Las Vegas: Ona bola modelka?!

Jorja Fox Zobraziť galériu (9)
Jorja Fox (Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES - Herečka Jorja Fox je známa fanúšikom seriálov Pohotovosť aj Kriminálka Las Vegas. Na televíznej obrazovke nepôsobila ako zvodná kráska, skôr ako dievča od vedľa. Možno sa to nezdá, no kedysi dokonca robila modelku.

Jorja Fox nemá úplne známe meno, ale seriálovým fanúšikom musí byť známa minimálne jej tvár. Objavila sa totiž obľúbenej Pohotovosti, kde kedysi začínal aj George Clooney. Brunetka stvárnila doktorku Maggie Doyle s lesbickou orientáciou. Do seriálu vhupla v tretej sérii a chvíľu po nej pokukoval doktor John Carter (Noah Wyle), kým sa mu nepriznala, že nedávno prekonala rozchod a stále neuveriteľne žiarli na svoju expartnerku. 

Vyšetrovateľka z CSI: Las
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Warner Bros. Television)

Neskôr sa podarilo Jorje uchmatnúť si úlohu v ďalšom obľúbenom seriáli. Roky hrala v Kriminálke Las Vegas (CSI: Crime Scene Investigation) forenznú vyšetrovateľku Saru Seidl. V siedmich sériách a niekoľkých častiach ôsmej patrila medzi hlavné postavy, neskôr sa v seriáli vyskytovala skôr v úzadí. 

Vyšetrovateľka z CSI: Las
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: cbs)

Na prvý pohľad by Jorju nikto neoznačil za krásku, no niečo na nej predsa len je. Pred hereckou kariérou totiž koketovala s modelingom. Ako mladá sa zo žartu zúčastnila modelingovej súťaže v obchodnom centre na Floride. „Bola som veľmi, veľmi šokovaná, keď som vyhrala,” vyjadrila sa v minulosti. Vraj sa pri vyhlásení výsledkov smiala a na druhý deň v škole sa jej ostatní pýtali, o akú súťaž vlastne išlo, či nedošlo k nejakému omylu. Jorja sama sa nepovažovala za klasickú krásku. Na Floride totiž leteli opálené blondíny. 

Vyšetrovateľka z CSI: Las
Zobraziť galériu (9)

Jej kariéra modelky sa odohrávala v New Yorku a išlo v podstate o fotomodeling. Na prehliadkové móla totiž Jorja nemá správnu výšku. „Na prehliadky som išla, len keď niektoré z dievčat ochorelo,” prezradila. Ako tínedžerka vďaka modelingu precestovala aj Európu. Ako herečka sa neskôr tiež párkrát postavila pred objektív. 

Vyšetrovateľka z CSI: Las
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Dennis Stuff Inc.)

Jorja Fox sa narodila 7. júla 1968 v New Yorku. Vyrastala na Floride. Je vegetariánka a milovníčka zvierat. 

Viac o téme: Jorja Fox
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu