Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Povesť miláčika žien poznačená škandálmi: To je ale poriadna špina!

John Travolta Zobraziť galériu (9)
John Travolta (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký herec John Travolta má na konte účinkovanie v mnohých filmoch. Ako 24-ročný stvárnil v počine Pomáda fešáka Dannyho a získal si srdcia žien po celom svete. Nejedna fanúšička však zaplakala, keď sa v médiách objavili fotky z travesty klubu, či správy o tom, že ich miláčik je homosexuál. A hoci sa na niekdajší sexidol valila poriadna špina, jeho manželka Kelly Preston stále verne stála po jeho boku. A práve dnes mu určite gratuluje k jeho narodeninám!

John Travolta sa narodil 18. februara 1954 ako najmladšie zo šiestich detí. Jeho otec bol hráčm futbalu, mama učiteľkou herectva. Práve herectvo bolo to, o čom odjakživa sníval, a tak 16-ročný nechal školu, aby sa mu mohol naplno venovať. 

John Travolta ako dieťa.
Zobraziť galériu (9)
John Travolta ako dieťa.  (Zdroj: archív)

John najskôr účinkoval v reklamách a divadle. Pred filmovými kamerami prvýkrát stál v roku 1975. O tri roky neskôr získal úlohu Dannyho Zucca v Pomáde a razom sa z neho stala hviezda a idol mnohých žien.  

John Travolta si v Pomáde zahral s krásnou Oliviou Newton-John.
Zobraziť galériu (9)
John Travolta si v Pomáde zahral s krásnou Oliviou Newton-John.  (Zdroj: telkac.sk)

Účinkovanie vo filme Pulp Fiction (1995) prinieslo Travoltovi nomináciu na Oscara.
Zobraziť galériu (9)
Účinkovanie vo filme Pulp Fiction (1995) prinieslo Travoltovi nomináciu na Oscara.  (Zdroj: Miramax Films)

Ďalším zlomovým obdobím v živote Travoltu bol rok 1991, keď sa oženil s Kelly Preston. Tá mu porodila dvoch synov a dcéru. Najstarší Jett trpel autizmom. Keď prominentná rodina v roku 2009 trávila Vianoce na Bahamách, Jett dostal epileptický záchvat, počas ktorého si buchol hlavu o vaňu a po prevoze do nemocnice zomrel. „Bola to tá najhoršia vec, aká sa mi kedy stala. Nevedel som, či to zvládnem. Život ma už nezaujímal a trvalo dosť dlho, aby som sa cítil lepšie,” uviedol v rozhovore pre BBC News s odstupom času.  

John Travolta s manželkou Kelly Preston.
Zobraziť galériu (9)
John Travolta s manželkou Kelly Preston.  (Zdroj: SITA)

Travolta priznáva, že veľkou oporou mu bola scientologická cirkev. „Budem im navždy vďačný, že mi pomáhali celé dva roky, od pondelka do nedele. Pomocou rôznych techník mi pomáhali prekonať smútok a tú obrovskú stratu,² uviedol. 

Smrť syna však nebola jedinou skúškou vzťahu Travoltu a Preston. V roku 2012 sa v médiách objavili informácie o tom, že istý masér obvinil slávneho herca zo sexuálneho obťažovania. A netrvalo dlho a ozvali sa ďalší traja. Tieto šokujúce informácie mnohých utvrdil v tom, čo sa v Hollywoode už roky šuškalo - že sa Travoltovi páčia muži.

Na dobrej povesti mu nepridali ani fotografie, ktoré sa dostali na verejnosť. John na nich zmaľovaný a prezlečený za ženu, pričom nejde o zábery z narúcania, ale o fotky z travesty klubu, kde sa v roku 1996 takto zabával.  

Na Johna Travoltu sa v rokoch 2012 a 2013 valila poriadna špina.
Zobraziť galériu (9)
Na Johna Travoltu sa v rokoch 2012 a 2013 valila poriadna špina.  (Zdroj: National Enquirer)

A hoci sa v médiách skloňovalo slovo rozvod, napokon k nemu nedošlo. John a Kelly sa naďalej ukazujú v spoločnosti bok po boku a tvária sa ako hrdličky. 

John Travolta a Kelly Preston.
Zobraziť galériu (9)
John Travolta a Kelly Preston.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: John Travolta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu